Erbaa'da İş Adamları Bakkal Veresiyelerini Ödedi - Son Dakika
Ekonomi

Erbaa'da İş Adamları Bakkal Veresiyelerini Ödedi

Erbaa\'da İş Adamları Bakkal Veresiyelerini Ödedi

Tokat'ın Erbaa ilçesinde düzenlenen Osmanlı Haftası etkinlikleri kapsamında bazı iş adamları mahalle bakkallarına giderek burada vatandaşların veresiye borçlarını ödedi.

01.02.2016 11:50  Güncelleme: 15:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erbaa Belediyesi, Osmanlı geleneği olan zengin iş adamlarının mahalle bakkallarına gidip rastgele veresiye borçlarını ödediği 'Zimem defteri' geleneğini yeniden hayata geçirdi.

ESKİ BİR GELENEK

Belediye tarafından düzenlenen etkinlikler kapsamında Erbaalı iş adamlarını 'Zimem defteri' uygulaması için davet eden Erbaa Belediyesi, mahalle bakkallarını belirleyerek iş adamlarını bilgilendirdi. Osmanlı haftası etkinliklerinin ikinci gününde belirlenen mahalle bakkallarına giden iş adamları bakkallardan veresiye defterini açmalarını istedi.

UZUN ZAMANDIR ÖDEYEMİYORLARDI

Esnaftan, borçlarını uzun zamandır ödeyemeyen, ihtiyaç sahibi kişilere öncelik vermesini isteyen iş adamları, isimlerini bilmedikleri kişilerin veresiye borçlarını ödedi. Ayrıca bakkala, borcu kimin ödediğini söylememesini istedi. Çalışma kapsamında toplamda 10 bakkala gidilip, 20 kişinin borcu ödendi. 13 yıldır bakkal olduğunu söyleyen Ahmet Kaya, uygulamanın Osmanlının geleneklerini yaşatması açısından güzel olduğunu belirterek, "Daha önce de zaten Osmanlı'da bu tür uygulamaların yaygın olduğu biliniyor. Bence çok güzel bir uygulama. Mağdur olan insanlar açısından bu geleneğin devam etmesi gerektiğini düşünüyorum" dedi.

"BU BİZİM KÜLTÜRÜMÜZ"

Osmanlı Haftası etkinlikleri kapsamında güzel etkinlikler gerçekleştirdiklerini ifade eden Erbaa Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım ise, "Bizi anlatan, bizi biz yapan değerleri tekrar hatırlıyoruz. Kültürümüzü öğretiyoruz, hatırlatıyoruz. İnşallah vatandaşlarımız bu gördükleri uygulamaları, gördükleri adetleri tekrar hayatlarının bir köşesine koyacaklar, uygulayacaklar. Tekrar kendilerini hatırlayacaklar" diye konuştu.


Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Erbaa'da İş Adamları Bakkal Veresiyelerini Ödedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Objektif..: Ne saçma aptal bir haber 0 19 Yanıtla

Advertisement