Erbaa'da Köy Tavuğu ve Yumurtası Projesi - Son Dakika
Güncel

Erbaa'da Köy Tavuğu ve Yumurtası Projesi

Tokat'ın Erbaa Kaymakamlığınca başlatılan "Köy tavuğu ve yumurtası projesi" hayata geçirildi.

27.08.2014 21:43  Güncelleme: 21:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erbaa Kaymakamlığı'nca başlatılan "Köy tavuğu ve yumurtası projesi" hayata geçirildi.

Erbaa Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından yürütülen proje çerçevesinde kuluçka makinesi alınarak seri üretime geçildi.

Kuluçka makinesinden 21 günde çıkan ilk 500 civciv, Kaymakam Abdulkadir Demir, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Hüseyin Serin, İlçe Emniyet Müdürü Tuncay Özcanlı, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdür Vekili Bekir Mazgal, Aşağıçandır köyündeki 50 çiftçiye ücretsiz olarak dağıtıldı.

Kaymakam Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada "Uzun zamandır kaymakam olarak gerçekleştirmeyi düşündüğüm bir projeydi. Şu an sistemimizi kurduk ve sistemimizden ilk ürettiğimiz civcivleri Aşağıçandır köyümüzde vatandaşlarımıza dağıtımını yaptık. Eskiden tavuğumuz olurdu, ineğimiz olurdu. Yoğurdumuz, ayranımız, herşeyimiz olurdu. Ekmeğimizi kendimiz yapardık, yumurtamızı kendimiz üretirdik. Şimdi köyde de herşeyi şehirden alır hale geldik. Eskiyi hatırlatma cihetinde bu projenin çok fazla katkısı olacaktır" dedi.

Projenin işsiz gençlere iş imkanı sunacağını belirten Demir, bu yumurta ve tavukların pazarlama konusunda da bir sektör oluşacağını kaydetti.

Erbaa\'da Köy Tavuğu ve Yumurtası Projesi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Erbaa'da Köy Tavuğu ve Yumurtası Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement