Erbakan Vakfı Genel Başkanı Erbakan Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Erbakan Vakfı Genel Başkanı Erbakan Açıklaması

"(CHP ve MHP'nin çatı adayı) Çatı adayın daha kapsayıcı, daha yüksek oranda destek bulacak bir aday olması gerektiğini düşünüyorum" "Bizim herhangi başka bir siyasi partiyle anılmamız, orada bulunmamız söz konusu olmaz. Bizim şu anda siyasi hayattaki partimiz, Saadet Partisi'dir"

29.06.2014 19:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erbakan Vakfı Genel Başkanı Fatih Erbakan, Ekmeleddin İhsanoğlu'nun CHP ve MHP'nin cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilmesine ilişkin, "Çatı adayın daha kapsayıcı, daha yüksek oranda destek bulacak bir aday olması gerektiğini düşünüyorum" dedi.

Erbakan Vakfı Çorum Şubesi'nin açılış törenine katılan Erbakan, dua okunmasının ardından, CHP İl Başkanı Cengiz Atlas, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Köse ve vakfın şube başkanı Mehmet Aşılı ile kurdeleyi kesti.

Erbakan, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, vakfın öncelikle Necmettin Erbakan'ın yeni nesillere, millete ve tüm insanlığa doğru şekilde tanıtılması için çalışmalar yürüteceğini söyledi.

"Erbakan hocamızın, rahmetli babamın hayatı boyunca, kendisiyle ilgili maalesef yapılmış dezenformasyonlar vardır" diyen Erbakan, "Vefatından sonra bunların hepsinin gerçek dışı olduğu ortaya çıkmıştır. Biz, Erbakan Vakfı olarak kendisinin akademik kişiliğini, siyasi kişiliğini, devlet adamlığı yönünü, aile yaşantısını, çocukluğunu, babasını, dedelerini ve onun nasıl bir insan olduğunu tanıtmak ve anlatmak istiyoruz" diye konuştu.

Bir basın mensubunun "Ekmeleddin İhsanoğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili neler düşünüyorsunuz?" sorusu üzerine, İhsanoğlu'nun iyi eğitim almış, takdire şayan işler yapmış bir insan olduğunu belirtti.

İhsanoğlu ile ilgili bir sorunları olmadığını belirten Erbakan, şunları kaydetti:

"Fakat çatının, adı üzerinde temeli bütün bir binayı kapsayan bir çatı olması lazım. Şimdi Ekmeleddin beye verilen desteğe baktığımız zaman bunun ancak yüzde 30, en fazla yüzde 40 düzeyinde olduğu gözüküyor. Bu da binanın yüzde 60'ını, yüzde 70'ini açıkta bırakan bir çatı olacağını gösteriyor. Çatı adayın daha kapsayıcı, daha yüksek oranda destek bulacak bir aday olması gerektiğini düşünüyorum. Rahmetli Erbakan hocamızın da her zaman ifade ettiği gibi Türkiye'nin selameti açısından, milletimizin kurtuluşu açısından cumhurbaşkanın mutlaka milli görüşçü bir cumhurbaşkanı olmasını biz temenni ederiz. Sadece Türkiye'deki değil, bölgedeki, İslam alemindeki bütün çözüm bekleyen sorunların bir an evvel çözülebilmesine yönelik bir cumhurbaşkanı olmasını Allah nasip eder."

"Bizim şu anda siyasi hayattaki partimiz, Saadet Partisi'dir"

Fatih Erbakan, bir basın mensubunun, "Önümüzdeki dönemde sizi yeni bir partinin başında görebilir miyiz?" sorusu üzerine şunları söyledi:

"Şu anda üyesi olduğumuz, rahmetli babamın kurmuş olduğu, amblemini bile kendisinin belirlediği ve genel başkanı olarak vefat ettiği parti, Saadet Partisi'dir. Bizim herhangi başka bir siyasi partiyle anılmamız, orada bulunmamız söz konusu olmaz. Bizim şu anda siyasi hayattaki partimiz, Saadet Partisi'dir. Bizim istediğimiz, Erbakan hocamızın kurmuş olduğu, genel başkanlığını Erbakan hocamızın yapmış olduğu Saadet Partisi'nin bu milli görüş prensiplerine bağlı siyaset izlemesi ve milli görüşü Türkiye'de iktidara Saadet Partisi'nin taşımasıdır. Bunun için Saadet Partisi'nin de diğer milli görüşçü kurumların da Erbakan hocamızın çizmiş olduğu istikamette yoluna devam etmesi için hem dua ederiz hem gayret gösteririz. Asıl maksadımız budur." - Çorum

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Erbakan Vakfı Genel Başkanı Erbakan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement