Erbeyli Şehitleri Dualarla Anıldı - Son Dakika
Yerel

Erbeyli Şehitleri Dualarla Anıldı

Erbeyli Şehitleri Dualarla Anıldı

1919 yılında Yunan işgalcileri tarafından İncirliova’ya bağlı Erbeyli Mahallesi’nde şehit edilen 72 kişi düzenlenen törenin akabinde dualarla anıldı.

21.06.2016 14:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1919 yılında Yunan işgalcileri tarafından İncirliova'ya bağlı Erbeyli Mahallesi'nde şehit edilen 72 kişi düzenlenen törenin akabinde dualarla anıldı.

İncirliova Kaymakamı Ediz Sürücü ile İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale'nin Erbeyli Şehitlik Abidesi'ne çelenk sunması ile başlayan törende saygı duruşunun ardından İlçe Müftüsü Fetüllah Uydaş tarafından okunan dualarla aziz şehitlerimiz anıldı.

Törene İncirliova Kaymakamı Ediz Sürücü, Belediye Başkanı Gürşat Kale, İlçe Garnizon Komutanı Kıdemli Başçavuş Ahmet Kurt İncirliova Belediye Başkan Yardımcısı Baki Aslantaş, İlçe Müftüsü Fetüllah uydaş, Erbeyli Mahalle Muhtarı İsmail Akçay ile bazı daire amirleri katıldı.

SÜRÜCÜ"ŞEHİTLERİMİZE MİNNETTARIZ"

Tören sonrası kısa bir konuşma yapan İncirliova Kaymakamı Ediz Sürücü; "Kurtuluş Savaşı esnasında Yunan İşgalcileri'ne karşı büyük bir kahramanlık örneğini de Aydın İlimiz göstermiştir. Vatan toprağımızın her karışı azız şehitlerimizin kanlarıyla sulanmıştır. Erbeyli Şehitlerimiz de İşgalci Yunan Kuvvetlerine karşı direnişin ve bağımsızlığımızın temsiliyetini göstermektedir. Bu nedenle vatan savunmasında bugüne kadar canlarını feda etmiş olan tüm şehitlerimize Yüce Allah'tan rahmet dilerken onları şükran ve minnetle anmaktayız" dedi.

"RAHMET, ŞÜRKAN VE MİNNETLE ANIYORUZ"

Kaymakam Sürücü'den sonra bir konuşma yapan İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale ise "Ülkemiz genelinde başlayan işgallerde kutsal vatan toprağının savunmasında öncü olmuş başta Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere bugüne kadar canlarını feda etmiş tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Biliyoruz ki kutsal vatan topraklarını canları pahasına koruyan aziz şehitlerimiz için ne yapsak azdır. Bugün burada andığımız 72 şehidimiz de işgaller esnasında ülkemizin bekası için canlarını feda etmiştir. Tüm şehitlerimizi rahmet, şükran ve minnetle anıyoruz" şeklinde konuştu. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Erbeyli Şehitleri Dualarla Anıldı - Son Dakika


Advertisement