Erbil'de Itc'nin Yeni İl Binası Açıldı - Son Dakika
Güncel

Erbil'de Itc'nin Yeni İl Binası Açıldı

Irak Türkmen Cephesi'nin (ITC) Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin Erbil kentindeki yeni il parti binası, hükümet yekililerinin katıldığı resmi törenle açıldı.

21.05.2016 21:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak Türkmen Cephesi'nin (ITC) Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin Erbil kentindeki yeni il parti binası, hükümet yekililerinin katıldığı resmi törenle açıldı.

Açılış törenine ITC Genel Başkanı Erşet Salihi, Genel Başkan Yardımcısı Hasan Turan, Erbil Valisi Nevzat Hadi, IKBY Parlamentosu ITC Milletvekili Aydın Maruf, Türkiye'nin Erbil Başkonsolosu Mehmet Akif İnam ve çok sayıda parti ve hükümet yetkilisi katıldı.

Salihi, konuşmasında, ITC'nin 1995 yılında Erbil kentinde kurulduğunu hatırlatarak şunları kaydetti:

"ITC kurulduğu ilk günden bu yana bölgedeki tüm partilerle ilişki içerisinde olmayı hedeflemiştir. Bölge halkı ile birlikte aynı acıları çektik. Halepçe kimyasal saldırıya uğradığı zaman, aynı şey Tuzhurmatu, Tazehurmatu, Altunköprü ve Telafer'de de yaşandı. Acıları beraber yaşadığımızdan dolayı yeni Irak'taki kazanımları da beraber paylaşmamız lazım.

Maalesef Türkmenler Irak'ta önemli bir ulus olmalarına rağmen, Irak'taki haklarını alamadı. Elbette bu bizim için bir son değildir. Milletlerin kendilerine güzel bir gelecek temin etmesi için bu uğurda mücadele etmesi lazım."

Vali Hadi ise, Erbil'de ITC'nin yeni il binasının açılmasından memnuniyet duyduklarını belirterek, "Kürdistan bölgesel yönetiminde birlikte yaşamı en önemli örneği olan Türkmen kardeşlerimizin yeni il parti binalarının açılmasından mutluyuz. Bu vesile ile Türkmen ve diğer etnik - dini azınlıklara daha iyi hizmetlerin sunulacağını ümit ediyoruz" dedi.

IKBY Parlamentosu ITC Erbil Milletvekili Maruf da partilerinin ilk günden bu yana Türkmenlerin haklı davasına sahip çıktığını ve bu yönde çalışmaya devam edeceklerini kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Erbil'de Itc'nin Yeni İl Binası Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement