"Peşmergeler, Teröristlere Her Gün Öldürücü Darbeler İndiriyor" - Son Dakika
Güncel

"Peşmergeler, Teröristlere Her Gün Öldürücü Darbeler İndiriyor"

IKBY İstihbarat Teşkilatı, "Bu alçakça saldırılar, düşmanın açıkça yenilgiye uğraması sonucu gerçekleşti." açıklamasını yaptı.

19.11.2014 16:16  Güncelleme: 17:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) İstihbarat Teşkilatı, Erbil'de valilik binasını hedef alan "intihar" saldırısını, "terör eylemi" olarak değerlendirdi.

İstihbarat teşkilatından yapılan yazılı açıklamada, 5 kişinin öldüğü, 29 kişinin yaralandığı saldırının faili olarak, IŞİD'e işaret edilerek, "Bu alçakça saldırılar, düşmanın açıkça yenilgiye uğraması sonucu düzenlendi. Peşmerge kardeşlerimiz, teröristlere her gün cephelerde öldürücü darbeleri indiriyor. Kürdistan'a ulaşma hayalleri boşa çıkan ve çaresiz kalan teröristler, böyle eylemlere başvuruyor" denildi.

"Bölge yönetiminin, Irak'ın diğer bölgelerinden Erbil'e gelen vatandaşlara sağladığı kolaylıklardan, teröristlerin istifade ettiği" ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu kolaylıklar, büyük bir risktir ve Kürdistan bölgesinin güvenliği için tehlike arz ediyor.  İstihbarat teşkilatı olarak, hem hükümet birimlerimizin hem de değerli vatandaşlarımızın Kürdistan'ın güvenliğine sahip çıkmalarını istiyoruz. Her türlü hareketliliği ilgili taraflara iletmelerini rica ediyoruz."

Erbil Valiliğine yönelik saldırıya ilişkin soruşturmanın başlatıldığı aktarılan açıklamada, faillerin en kısa zamanda yakalanacağı dile getirildi. - Erbil

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Peşmergeler, Teröristlere Her Gün Öldürücü Darbeler İndiriyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement