Erbil İçme Suyu Hattı Projesi 18 Ayda Tamamlanacak - Son Dakika
Ekonomi

Erbil İçme Suyu Hattı Projesi 18 Ayda Tamamlanacak

Erbil İçme Suyu Hattı Projesi 18 Ayda Tamamlanacak

Irak Erbil İçmesuyu Hattı İyileştirilmesi ve Duhok Dağıtım Şebekesi projesinin bedeli 163 milyon ABD Doları. Projenin 18 ayda tamamlanması hedefleniyor.

20.09.2013 15:07  Güncelleme: 15:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

STFA İnşaat Grubu'nun, STFA-FERNAS-KALYON Ortak Girişimi olarak kazandığı Irak Erbil İçme Suyu Hattı İyileştirilmesi ve Duhok Dağıtım Şebekesi projesinin temel atma töreni 19 Eylül'de yapıldı.

Türkiye'nin önde gelen müteahhitlerinden olan, Türk mühendisinin bilgi ve becerisini yurt dışına taşıyan ilk Türk Müteahhidi olarak Türk taahhüt sektörüne öncülük eden STFA İnşaat Grubu'nun, STFA-FERNAS-KALYON Ortak Girişimi olarak üstlendiği Irak Erbil İçme Suyu Hattı İyileştirilmesi ve  Duhok Dağıtım Şebekesi projesinin temel atma töreni, Kuzey Irak Bölgesel Yönetim Başbakanı Sn. Neçirvan BARZANİ, Türkiye Erbil Başkonsolosu Sn. Mehmet Akif İNAM, Ticari Ateşesi Sn. Sayer ERBİL ve STFA, FERNAS ve KALYON üst yönetiminin katılımı ile gerçekleşti. STFA'yı temsilen törene STFA Yatırım Holding Yönetim Kurulu Üyesi Alp Taşkent ve STFA İnşaat Grubu Başkanı Mustafa Karakuş'un katıldı.

STFA-KALYON-FERNAS Ortak Girişimi olarak üstlenilen projenin kapsamında, Erbil'de arıtma tesisi kapasitesinin 144,000 m3/gün'den 240,000 m3/gün'e çıkarılması, dağıtım şebekesinin yenilenmesi, 624km boru döşenmesi ve Duhok dağıtım şebekesinin yenilenmesi işleri bulunuyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Ekonomi Erbil İçme Suyu Hattı Projesi 18 Ayda Tamamlanacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement