Erciş'in 50 Yıllık İhtiyacını Giderecek Olan Altyapı Çalışmaları - Son Dakika
Yerel

Erciş'in 50 Yıllık İhtiyacını Giderecek Olan Altyapı Çalışmaları

Erciş\'in 50 Yıllık İhtiyacını Giderecek Olan Altyapı Çalışmaları

Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Hatice Çoban ve Bekir Kaya, Erciş ilçesinde yapımı devam eden tüm altyapısı içeren proje alanlarını inceledi.

24.08.2016 18:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Hatice Çoban ve Bekir Kaya, Erciş ilçesinde yapımı devam eden tüm altyapısı içeren proje alanlarını inceledi.

Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Hatice Çoban ve Bekir Kaya, ilçe ziyaretlerine Erciş ilçesi ile devam etti. Erciş'e giden eşbaşkanlar, Erciş Belediye Eşbaşkan Vekili Güler Avcı ile belediye meclis üyeleri karşıladı. Daha sonra teknik ekiplerinde katıldığı bir toplantı gerçekleştirilirken, toplantıda Büyükşehir Belediyesinin yaptığı çalışmalar aktarıldı.

"İlçenin 50 yıllık ihtiyacını karşılayacak proje yapılıyor, halkımızdan biraz daha sabır istiyoruz"

Teknik ekip ve belediye meclis üyelerinin yaptığı değerlendirme sonrası bir açıklama yapan Eşbaşkan Bekir Kaya, ilçe merkezinde yapılan altyapı çalışmalarından dolayı bozulan yollarla ilgili herkesin gerekli duyarlılığı göstermesi gerektiğini söyledi. Yolların tahrip olmasından yurttaşların rahatsız olmasının doğal olduğunu belirten Kaya, "Bu proje ile ilçemizin altyapı sorunlarının tümü neredeyse çözülecek. Yine yapılan arıtma tesisleri ile birlikte ilçemizin bu alanda da sorunu kalmayacak. Yüzyıldır ilçemizde atık suyun arıtılacağı tesisler yapılmadı ve bu proje ile bu sorun da çözülecek. Alt yapı sorununun 50 yıl kadar çözüleceği bu proje elbette yollarda tahribat yaratacaktır. Ancak bu büyük projenin ilçemizde hayata geçmesi için herkesin üzerine düşeni yerine getirmesi gerekiyor. Yurttaşlarımızın da bu sorunlarla ilgili biraz daha sabır göstermelidir. Üstyapılar bir yılda tamamlanır ama altyapı yapılmadığı sürece üst yapının hiçbir anlamı yoktur. Bizler göreve geldiğimizde ilk olarak altyapı çalışmalarından başladık. Halkımız bu konuda rahatsızlıklar yaşadı ama yaptığımız altyapı kentimizin 50 yılına cevap olabilecek bir altyapıdır. Bizler, bazı siyasi partilerin belediyeleri gibi halkın gözünü boyamıyoruz, asıl bu halkın 50 yıl sonraki ihtiyacı olan altyapılara ağırlık veriyoruz. Tüm Erciş halkımızın da sonraki yıllarda rahat edebilmesi için biraz daha sabırlı olması ve bu çalışmalara destek vermesi gerekiyor" diye konuştu.

Eşbaşkanlar, Erciş'in tüm altyapısını içeren proje alanlarını gezdi

Kaya'nın konuşmasının ardından Eşbaşkanlar, büyükşehir belediyesinin yaptığı çalışma alanlarını gezdi. İlk olarak Taşlıçay grubunda gerçekleştirilen sıcak asfalt çalışmasını ziyaret eden ve bilgi alan eşbaşkanlar, ardından Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından Pertax (Dinlence) mahallesinde yapılan arazi ve hayvan sulama tesisini ziyaret etti. Eşbaşkanlar mahalle gezilerinin ardından bu kez de kent merkezine gelerek Erciş İçme Suyu Temin Projesi kapsamında Işıklı Mahallesi'nde yapımı süren İçme Suyu Arıtma Tesisi inşaatını ziyaret etti. Burada yetkililerden bilgi alan eşbaşkanlar, ardından altyapı projesinden dolayı bozulan yolları, firma yetkilileri ile birlikte gezerek, yol onarım çalışmaların hemen tamamlanmasını istedi. Eşbaşkanlar son olarak, AB tarafından alınan kredi ile finanse edilen ve yapımında sona gelinen Gölağzı Mahallesi'ndeki 'Atık Su Arıtma Tesisi'ni inceledi. Tesise ilişkin konuşan Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Bekir Kaya, "Van Gölü havzasına geniş bir sınırı olan Erciş'te 100 yıldır ilçeyi yönetenler gölü korumaya dönük bir adım atmadı, bu önemli hizmet 3 yıldır yönetimde olan bizlere nasip oldu. Benzeri bir çalışma yine parti belediyemiz olan dönemin Çelebibağ Belediyesi tarafından yapılmıştı." dedi.

Çalışmaların incelenmesinin ardından Eşbaşkanlar ilçeden ayrıldı.

Büyükşehir Belediyesi'nin Erciş'te yaptığı çalışmalar

Van Büyükşehir Belediyesi 2016 yılı sezonu içerisinde Yol, Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı tarafından Erciş'e; 46 kilometre sıcak asfalt yapımını planlayarak yıl içerisinde bunun yüzde 50'sini tamamladı, geriye kalan çalışmalar ise tüm hızıyla devam ediyor. Yine, 42 kilometre ikinci kat sathi kaplama asfalt, 25 kilometre stabilize, 3 kilometre yeni yol, 151 noktada reglaj çalışması, 93 kilometre yama, 266 kilometre arazi yolu, 48 kilometre arazi yolu genişletme, iyileştirme çalışması, 208 kilometre yayla yollarının iyileştirilmesi, 14 kilometre ise selden dolayı yol iyileştirme çalışması yapıldı. Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından ise, ilçeye 1660 dekar alanın sulanması için 2 adet sulama projesi, 1 hayvan sulama göleti, 3500 ceviz fidanı dikimi, 14 mahalleye 120 adet hayvan içme suyu sıvatı, 2 adet 250 metrekarelik sera, 61 metre korige boru, 33 mahallede 61 sulama kanalının temizliği ile 18 dekar alanda sarımsak ekimi gerçekleştirdi. Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ise, taziye evi yapımı için 17 mahalleye 800 bin TL malzeme yardımında bulunurken, yine parklarda iyileştirme çalışmaları da yıl içerisinde yapıldı. VASKİ tarafından ise yıl içerisinde Erciş ilçesine 2190 metre kanalizasyon ve 19 kilometre ise içme suyu hattı çekilerek halkın hizmetine sunuldu. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Erciş'in 50 Yıllık İhtiyacını Giderecek Olan Altyapı Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement