Erciş OSB Tapusuna Kavuştu - Son Dakika
Yerel

Erciş OSB Tapusuna Kavuştu

Erciş OSB Tapusuna Kavuştu

Van'ın Erciş Organize Sanayi Bölgesi tapusuna kavuştu.

25.12.2014 18:22  Güncelleme: 18:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van'ın Erciş Organize Sanayi Bölgesi (OSB) tapusuna kavuştu.

Erciş Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen tapu teslim törenine Erciş Kaymakamı Mehmet Şirin Yaşar, Ak Parti Van Milletvekili Fatih Çiftci, Erciş Belediye Eş Başkanı Abdurrahman Çağan, Ak Parti Erciş İlçe Başkanı Adnan Aydın, Erciş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İzzet Yağar, oda ve sivil toplum örgüt başkanları ile iş adamları katıldı.

Törende açılış konuşmasını yapan Erciş Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkanı İzzet Yağar, Organize Sanayi Bölgesi tapusunu almanın mutluğunu hep birlikte yaşadıklarını belirterek, emeği geçen Milletvekili Fatih Çiftci ile ETSO Başkan Yardımcısı Murat İzgi ilçe halkı adına teşekkürlerini iletti.

Erciş Belediye Eş Başkanı Abdurrahman Çağan ise yaptığı konuşmada, Erciş'in Türkiye'de yaklaşık 25 ilden büyük bir nüfusa sahip olduğuna vurgu yaparak, "Erciş, nüfus yoğunluğundan ötürü istihdama da büyük ölçüde ihtiyacı olan büyük bir ilçedir. Bu nedenle Erciş organize sanayi bölgesinin çoktan hak etmişti. Gecikmeli de olsa bizimde bir organize sanayi bölgemizin olması hepimiz açısından hayırlara vesile olacak. Erciş'in kalkınmasında çok büyük bir etki yaparak ilçenin gelişmesini hızlı bir şekilde sağlayacaktır. Bu nedenle özellikle bu işte emeği geçen herkese bizler de teşekkür ediyoruz. Belediye olarak bundan sonra üzerimize düşen katkıları yapmaya da hazır olduğumuzun sözünü veriyoruz. Erciş yakın bir zamanda büyük bir deprem geçirmiş yer olarak şu anda vatandaşlarımızın büyük bir sıkıntı yaşadıkları büyük bir ilçe. Birçok insanımızın işe ihtiyacı var. Bu sanayi kuruluşlarının bu istihdamı bir nebze de rahatlatacağı inancıyla biz de bütün katkılarımızı zamanında sunacağımıza bir kez daha söz veriyoruz" dedi.

Daha sonra söz alan Ak Parti Van Milletvekili Fatih Çiftci bu günün kendileri için tarihi ve önemli bir gün olduğunu söyledi. İlk defa 2010 yılında Erciş Organize Sanayi Bölgesi'ne start verdiklerini de anımsatan Çiftci, "Bu hizmetin gerçekleşmesine belki o gün bir hayal, belki olmaz deniliyordu. Ama hamdolsun ki, ticaret ve sanayi odasıyla, kaymakamlığımızla, valiliğimizle, belediyemizle, hükümetimizle birlikte ortaklaşa yapmış olduğumuz çalışmanın sonucuna geldik. Geldiğimiz noktada bugün 217 bin metre karelik Erciş'in Van çıkışında Kozluca ile Mazman sınırları arasında bir bölgede bulunan alan bedelsiz olarak Sayın Başbakanımızın takdir ve talimatlarıyla Erciş Organize Sanayi Bölgesi'ne bedelsiz olarak tahsis edildi. Bu çok önemlidir. Biz ilk defa bu çalışmaları başlattığımızda şuna inanıyorduk. Bir şehrin kalkınıp büyüyebilmesi için en önemli kriterlerden birisi sanayidir. Tabi ki, Erciş'in tarım ve turizm altyapısı vardır. Tarım ve hayvancılıkta önemli yatırımlar yapılıyor. O anlamdaki desteklerimiz sonuna kadar devam edecektir. Ama gerçek manada burada istihdamı sağlayabilmemiz ve bu şehri hak ettiği noktaya taşıyabilmemiz için mutlaka küçük sanayinin yanında organize sanayiye de ihtiyaç vardır. Müteşebbis insanlarımıza yatırım yapma alanlarının tahsisi gerekiyordu. Bu vesileyle o gün Erciş Ticaret ve Sanayi Odamız, O günkü milletvekili olan arkadaşımız, ben o dönem belediye başkanıydım. Buradaki sivil toplum örgüt başkanlarımız, işadamlarımızla, kaymakamlarımızla birlikte ortak bir karar alıp bu hareketi başlatmıştık. Tüzel kişilik kurulduktan sonra çeşitli adımlar atıldı. Ticaret oramız başkan ve yönetimi bizleri bir dakika bile boş bırakmayarak sürekli bu işin takipçisi oldular. Bundan sonraki süreçte imar planını ve altyapı projelerinin yapılması ve bu yerin tahsisinin yapılması gerekiyordu..İmar planları, altyapı projeleri ihale edilip yapıldı. Bugün arsanın tapusunu aldık. ve Allah nasip ederse altyapı bittiği gibi yatırım programınıza aldığımız Erciş Organize Sanayi Bölgesi Bilim Sanayi ve Ticaret Bakanlığı öncülüğünde hemen ihalesini yapılacaktır. Şu anda 1.5 milyon TL bir ödeneği mevcut. Ödenek anlamında hiçbir sıkıntı yaşamayacağız. Allah nasip ederse baharla birlikte kazmayı vuracağız. Bu şekilde Erciş'te hem istihdam anlamında, hem de yeni iş sahalarının açılması anlamında çok büyük bir yatırım seferberliği başlamış olacaktır. İşadamlarımız için hakikaten yeni ortamlar ve yeni imkanlar doğacaktır. Biz istiyoruz ki, bu şehir her anlamda gelişip büyüsün. Her anlamda istihdamı artsın. 23 Ekim 2011 depreminden sonra bu şehirde önemli yatırımlar yapıldı. Eğitimde, sağlıkta, ulaşımda, tarımda, turizmde, sosyal yardımlar açısından büyük yatırımlar yapıldı" dedi.

ERCİŞ'TE KENTSEL DÖNÜŞÜM BAHARA BAŞLIYOR

Milletvekili Çiftci şehir merkezinde sabırsızlıkla beklenen büyük bir yatırımın da olduğunu anımsatarak konuşmasını şöyle sürdürdü; "Şehir merkezinde bir an önce sabırsızlıkla beklenen yatırımlar var. Bunların başında tabiki, kentsel dönüşüm gelmektedir. Allah nasip ederse bu anlamda elimizden gelen tüm çalışmaları yapacağız. İlkbahar mevsimi ile birlikte bu çalışmayı da Erciş'te başlatacağız. Bizim tek bir arzumuz var buradaki yerel yönetimlerle birlikte merkezi hükümet kaynaklarını buraya aktarıp Erciş'in sağlıklı bir şekilde büyümesini sağlamaktır. Doğru yapılan her şeyi desteklediğimiz gibi, bu şekilde doğru atılan her adımı da destekleyeceğiz. Bu şehirde deprem yaşadık önemli acılar yaşadık. Deprem sonrası nerede ise yenilenmeyen kamu kurumu kalmadı. Yeni devlet hastanemizi Nisan veya Mayıs sonu açmayı planlıyoruz. Köprülü kavşak yapım işinin altyapı işlemleri devam ediyor. Baharla birlikte kazı işlemlerine başlanılacaktır. Morgedik barajında su tutuldu. Erciş'in 50 yıllık içme suyu ihtiyacını buradan karşılayacağız. Avrupa Birliği'nden alınan 29 Milyon EURU'luk içme suyu temini projemiz de Van Büyükşehir ve Erciş Belediyesi ev sahipliğinde devam ediyor. Bu devasa yatırımların kazandırılmasında emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum."

Konuşmaların ardından Erciş Organize Sanayi Bölgesi tapusu Erciş Tapu Müdürü tarafından İlçe Kaymakamı ve Erciş Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti Başkanı Mehmet Şirin Yaşar'a teslim edildi. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Erciş OSB Tapusuna Kavuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement