Erciş'te Altyapı Çalışmaları - Son Dakika
Yerel

Erciş'te Altyapı Çalışmaları

Van Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürlüğü Kanalizasyon Dairesi Başkanlığınca, Erciş ilçesinde altyapı çalışmaları devam ediyor.

20.11.2015 10:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürlüğü Kanalizasyon Dairesi Başkanlığınca, Erciş ilçesinde altyapı çalışmaları devam ediyor.

Erciş Belediye Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, Avrupa Birliği (AB) ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca ortaklaşa finanse edilen, Van Su ve Kanalizasyon İdaresi Plan Proje ve Yatırım Dairesi Başkanlığınca yürütülen "Erciş İçme Suyu Temini" Projesi çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

Proje çalışmalarının tamamlanmasının ardından ilçede içme suyu sorununu büyük ölçüde çözüleceği bildirilen açıklamada, şunlar ifade edildi:

"Bu projeyle 200 kilometrelik şebeke, isale hattı, terfi merkezlerinin yapımı, 16 bin abonenin bağlantılarının yenilenmesi ve su saatlerinin değişimi hedefleniyor. Işıklı mahallesinde yapımına başlanan içme suyu arıtma tesisi inşaatının yüzde 40'ı tamamlandı. Yaklaşık 7 milyon lira maliyeti olan ve 2016 yılında teslim edilmesi planlanan bu projeyle, ilçede 50 yıllık içme suyu sorunu çözülmüş olacak. Ayrıca Vanyolu Caddesi başta olmak üzere, ilçede başlatılan su hattı yenileme çalışmaları ve atık su arıtma tesisi inşaatı devam ediyor."

Gölağzı mahallesinde İller Bankası'ndan alınan krediyle finanse edilen atık su arıtma tesisi inşaatının da devam ettiği ifade edilen açıklamada, 22 dönümlük arazi üzerine kurulan tesisin yüzde 60'nın tamamlandığı kaydedildi.

Projenin tamamlanmasıyla ilçenin katı atık sorunun 30 yıllığına çözüleceği vurgulanan açıklamada, ilçede bir ilk niteliği taşıyan ileri biyolojik tesisin 2016 yılında teslim edilmesinin hedeflendiği belirtildi.

Açıklamada, Erciş Belediyesi Başkan Vekili Güler Avcı ise ilçede yürütülen çalışmaları yerinde inceleyerek, yetkililerden bilgi aldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Erciş'te Altyapı Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement