Erciş'te Demokrasi Nöbetine Virgül Konuldu - Son Dakika
Yerel

Erciş'te Demokrasi Nöbetine Virgül Konuldu

Erciş\'te Demokrasi Nöbetine Virgül Konuldu

Van’ın Erciş ilçesinde darbe kalkışmasının ilk gününden bugüne kadar deva eden demokrasi nöbetine virgül konuldu.

11.08.2016 05:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van'ın Erciş ilçesinde darbe kalkışmasının ilk gününden bugüne kadar deva eden demokrasi nöbetine virgül konuldu.

Erciş Kaymakamlığı önünde tutulan demokrasi nöbetine Kuran tilaveti, mevlit ve ilahiler eşliğinde virgül konuldu. Programın ardından alandaki vatandaşlara hitaben bir konuşma yapan Erciş Kaymakamı Mehmet Şirin Yaşar birlik ve beraberlik mesajları verdi. 15 Temmuz'u 16 Temmuz'a bağlayan geceden bugüne kadar Ercişlilerin birlikte bu meydanları doldurduğunu belirten Kaymakam Yaşar, nöbetin amacının da meydanı boş bırakmamak olduğunu söyledi. Bu gece itibarıyla Başbakan Binali Yıldırım'ın tabiriyle bu işe bir nokta değil, bir virgül koyarak ara verdiklerini de anlatan Yaşar, "Bu süreçte bütün Anadolu'da, bütün Türkiye'de milletimiz şunu gösterdi ki, artık bu ülke üzerinde bir takım oyunlar oynarsanız, bu halkı bu meydanları, bu insanları da hesaba katmanız gerekiyor. Artık bu ülkenin geleceğiyle oynamak, bu ülkenin çocukları üzerinden hesap yapmak o kadar ucuz değil. Bunu anlatmamıza bu vesileyle sebep olduğu için Yüce Allah'a hamd ediyoruz. Gerçekten milletimiz el birliğiyle bu büyük şerden bir hayır çıkartmıştır. O hayır da bütün ulusumuzun en tepeden, en dibe kadar birlik ve beraberlik içerisinde bir araya gelip bir şeylere karşı koymayı öğrenmesi belki de bildiğini uygulamasıydı. Bu şer odakları bundan sonra bizleri, sizleri ablalarımızı, annelerimizi, babalarımızı, sokaktaki gençlerimizi de hesaba katmak zorundalar. Bu işe bugün itibarıyla virgül kayarken, muhakkak suretle anmamız gereken birkaç husus var. Bunlardan bir tanesi, darbe gecesi bu asker elbisesi giymiş, şanlı ordumuzun içindeki paralel devlet yapılanmasına mensup alçak teröristlerin kalkınmasına karşı koyarken şehit olan ki, Erciş'in de bir şehidi var, bu kardeşlerimizin tümüne Yüce Allah'tan rahmet diliyorum. Onlar ay yıldızlı, al bayrağımızda kanlarıyla yerlerini aldılar. Bilsinler ki, daha milyonlarca insan onlar gibi bu bayrakta yerini almaya hazır. Bütün milletimize Anadolu'nun her köşesinde, her bucağında yaşayan mensubiyeti, tabiiyeti ne olursa olsun, Türkiye Cumhuriyeti devletine vatandaşlık bağıyla bağlı olup bu meydanları dolduran, bu kalkınmaya karşı göğsünü siper eden, tankların önüne yatan bütün vatandaşlarımıza şükranlarımızı arz ediyoruz.

Bir diğer teşekkürümüzü de, içlerindeki hain darbeci terörist kalkınmaya karşı canlarını siper eden, ülkesine, milletine, bayrağına sadakatle bağlı olan, bu uğurda şehit veya gazi olan kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri i mensuplarımıza arz ediyoruz.

Tankın üzerindeki uçaksavar atışına karşı sadece toplumsal olaylara karşı kullandığı TOMA içindeki sudan başka kendisini savunacak bir şeyi oymayıp kahramanca direnen ve bu uğurda sayısını bilemediğim yüzlerce belki emniyet teşkilatı mensuplarımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz. Allah eksikliklerini vermesin.

Erciş özelinde ise, bu meydanlarının dolmasında katkıda bulunan kamu personeline, siyasi parti mensuplarına, STK ve yerel basınımıza, derneklerimize, sendikalarımıza, bütün Erciş halkına Türkiye Cumhuriyeti devletinin temsilcisi olarak sizler adına teşekkürlerimizi bir borç biliyoruz. Bizler Ercişliler olarak bundan sonra da, bu göreve hazır olacağız. Bunun yanında bütün kamu kurumlarımızı kucaklayacağız. Ordu bizim ordumuz, emniyet bizim emniyetimiz, asker bizim askerimiz, polis bizim polisimiz. Bunlara her sahip çıktık, bundan sonra da sahip çıkmaya devam edeceğiz Zaten Erciş'e yakışan da budur. Bu saatten sonra da böyle olacaktır. Birilik ve beraberliğimiz hep daim olsun. Bir şeyleri kaybetmeden değerini anlayamıyoruz. Dileğim odur ki, bu sefer bir şeyleri kaybetmeden değerini bilelim. Bu topraktan, bu bayraktan daha güzeli yeryüzünde yok. Allah birlik ve beraberliğimizi daim eylesin. Terörün her türünü lanetliyoruz. Sizlerden de ricam bu birlik ve beraberliğinizi her türlü terör örgütlerine karşı gösterelim. Bu bizim vatandaşlık borcumuz.

Buradan sevgili Ercişli annelerimize de seslenmek istiyorum. Çocuklarınız çok kıymetli. Çocuklarınız sizlere başka bir yerden bağış olarak verilmedi. Onlar sizin canınız ve en kıymetli varlığınız. Lütfen çocuklarına sahip çıkın. Her türlü terör örgütlerinden uzak tutun. Giden canlar geri gelmiyor. Bozulan huzur geri gelmiyor. Bu vesile ile son sözüm yaşasın Türkiye Cumhuriyeti, yaşasın halkımız, yaşasın, ordumuz ve emniyetimiz. Hepiniz Allaha emanet olunuz" dedi. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Erciş'te Demokrasi Nöbetine Virgül Konuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement