Erciş'te İlköğretim Haftası Programı - Son Dakika
Yerel

Erciş'te İlköğretim Haftası Programı

Erciş\'te İlköğretim Haftası Programı

Van’ın Erciş ilçesinde ‘İlköğretim Haftası’ nedeniyle bir program düzenlendi.

02.10.2015 09:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van'ın Erciş ilçesinde 'İlköğretim Haftası' nedeniyle bir program düzenlendi.

Sahilkent Mahallesi Reşit Çelik İlk ve Ortaokulu'nda düzenlenen programa Erciş Kaymakamı Mehmet Şirin Yaşar, Erciş Cumhuriyet Başsavcı Vekili Kasım Kılınç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erol Şimşek, İlçe Emniyet Müdürü Murad Hoş, okul müdürleri, öğretmen, veliler ile öğrenciler katıldı. Törende konuşan Kaymakam Yaşar, ülkelerin en büyük servetinin genç nüfus olduğunu belirtti. Türkiye'nin genç nüfusa sahip olduğunu ve bunun da geleceğe umutla bakılmasını sağladığını ifade eden Yaşar, "Bizim gibi ülkelerin en büyük serveti ne petrol, ne tabii kaynaklar ne sanayi. Bizim gibi ülkelerin en büyük sermayesi, en büyük beşeri sermaye dediğimiz bu genç nüfusumuz, genç insanımız. Çok şükür ki, iyi bir genç nüfusumuz var. Bu bizim geleceğe umutla bakmamızı sağlıyor. Ancak, biz bu genç nüfusu eğitemezsek, günümüz koşullarında uygun bir şekilde yetiştiremezsek, bu genç nüfus maalesef bir beşeri sermaye bir değer, bir zenginlik, bir hazine olmayı bir yana bırakın, çok ciddi sıkıntıları da beraberinde getirecek bir potansiyeldir. İşte bu ikili ayırımın noktasında sevgili öğretmenlerimize büyük görevler düşüyor. Milli eğitimin hazırlayıp her sene başında yayınladığı normal müfredatın yanında, bu çocukları geleceğe hazırlamak, onları iyi bireyler olarak hazırlamak, vasıflı insanlar olarak hazırlamak sizlerin elinizde. 12 senelik idarecilik hayatımda bunu gördüm. Demek ki, bizim zamanımızda çok şey değişmiş bugüne maalesef. Velilerimiz şu anda öğretmenlerimizin, eğitim kadromuzun ellerini güçlendirmek bir yana, yine üzülerek söylüyorum alabildiğine eğitim öğretimi zorlaştırıyorlar. Hepimizin çocukları bizim için çok önemli, çok kıymetli. Bunlar sadece sizin çocuklarımız değil. Bunlar bu memleketin evlatları, bunlar bu memlekettin inşasından görev alacak insanlar. Dolayısıyla biliniz ki, öğretmenler en az sizler kadar onları bağrına basar ve en az sizler kadar disipline eder" dedi.

Erciş İlçe Milli Eğitim Müdürü Erol Şimşek ise, 2015-2016 eğitim öğretim yılında ilçe genelinde 45 bin 39 öğrencinin 207 okulda 2 bin 248 öğretmen eşliğinde görev yapacağını belirterek, "İlçemizde, 15 bin 286 öğrenci ise taşımalı sistemle okullara taşınacak. 560 yeni öğretmen ilçemize atanırken, boş kalan kadrolara ise müdürlüğümüz tarafından eğitim fakültesi mezunu 313 ücretli öğretmen görevlendirildi. İlçede yapımı tamamlanarak 2015 - 2016 eğitim öğretim yılına yetiştirilen Lokman Hekim Anadolu Sağlık Meslek Lisesi ile Ziya Gökalp Ortaokulu öğrencileri ise yeni okullarında ders başı yaptılar. Ayrıca, Erciş Fen Lisesi inşaatına da başlandı. Ben burada programı hazırlayan, ev sahipliği yapan Reşit Çelik İlkokulu Müdürü ve öğretmenlerine teşekkür ediyorum. Yeni eğitim öğretim yılımızın ülkemize, milletimize, tüm eğitim çalışanlarına, öğrenci ve velilerimize hayırlar getirmesini temenni ediyor ve tüm paydaşlarımıza başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından, program okul korusunun seslendirdiği şarkı, okunan şiir ve oyunların sergilenmesiyle sona erdi. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Erciş'te İlköğretim Haftası Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement