Erciş'te Kobani İçin Duyarlılık Çağrısı - Son Dakika
Yerel

Erciş'te Kobani İçin Duyarlılık Çağrısı

Erciş Belediyesi Eş Başkanları Diba Keskin ile Abdurrahman Çağan, Kobani (Ayn el Arap) halkına yardım çağrısında bulundu.

27.09.2014 18:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erciş Belediyesi Eş Başkanları Diba Keskin ile Abdurrahman Çağan, Kobani (Ayn el Arap) halkına yardım çağrısında bulundu.

Erciş Belediyesi Evlendirme Dairesi'nde köy ve mahalle muhtarları ile çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya gelen Keskin ve Çağan, önümüzdeki Kurban Bayramı'nda kesilecek kurbanların Kobani halkına bağışlanması gerektiğini dile getirdi.

Rojava'da yapılan katliamların Ortaçağ katliamları olduğunu, insanların savaşın koşulları, güneş altında yatıp kalkmalarından değil, kimsesizlikten kavrulduğunu belirten Keskin, "Biz önümüzdeki Kurban Bayramı'nda onlarla olmak istedik. Dostluk ve kardeşlik elini uzatarak, yanlarında olmaya ve bunun içinde sizinle neler yapabileceğimiz konusunda fikir alışverişinde bulunmak istedik. Var olan bir yardım kampanyası olmasına rağmen, bunu daha çok büyütmeliyiz" dedi.

Erciş'te yaşanan deprem felaketinin en elzem olduğu dönemlerde Japon bir doktorun depremzede insanlara yardım etmek amacıyla kente geldiğini hatırlatan Keskin, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"IŞİD terör örgütü tarafından katledilen insanlara, Japon doktorun bize yardım elini uzattığı gibi elimizi uzatacağız. Erciş'te bir seferberlik başlatarak olabildiğince çok yardım toplayalım. Yardımlarımızla onları ziyaret ederek biz de 'yanınızdayız' diyelim." - Van

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Erciş'te Kobani İçin Duyarlılık Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement