Erciş'te Prefabrik Adliyede Yangın - Son Dakika
Güncel

Erciş'te Prefabrik Adliyede Yangın

Van'ın Erciş ilçesindeki adliye binasında sabah saatlerinde yangın çıktı.

20.03.2014 12:18  Güncelleme: 12:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van'ın Erciş İlçesi'ndeki adliye binasında sabah saatlerinde yangın çıktı. Prefabrik binadaki Asliye Hukuk Mahkemesi kaleminde başlayan yangın kısa sürede söndürülürken, dava dosyaları ve evraklar zarar gördü.

Yangın sabah saatlerinde Sahilkent Mahallesi'ndeki 2011 yılında meydana gelen deprem sonrası kurulan prafabrik adliye binasında meydana geldi. Sabah binaya giren personel, adliye içinde duman gelen Asliye Hukuk Mahkemesi kalemine yöneldi. Buradaki yangına ilk olarak adliye personel yangın tüpleriyle müdahale etti. Daha sonra olay yerine gelen Erciş Belediyesi itfaiye ekipleri yangını kısa sürede söndürdü. Yanrgında çok sayıda mahkeme dosyası ve evrak zarar gördü. Zarar gören dosyalar güçlükle dışarı çıkarıldı.

YENİ ADLİYE BİNASI 5 YILDIR BİTİRİLEMEDİ

Erciş Cumhuriyet Başsavcısı Kerem Arabacı, yangının meydana geldiği bölgede inceleme yaptı. Başsavcı Arabacı, "Yangın sabah saatlerinde elektrik kontağı nedeniyle çıktığı belirtildi. Bazı dosyalarımız zarar gördü. Ancak bu dosyalar kayıtlı. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı. Öte yandan 2009 yılında temeli atılan bir adliye binamız var. Bir kısmı tamamlandı. Ancak hala teslim edilmedi. Kalan kısmını tamamlanması için yeniden ihale yapılacak" dedi.

Büro Memur-Sen Erciş Temsilcisi Niyazi Bahçe ise depremden sonra yapılan prefabrik adliye binasında çok zor şartlar altında hizmet vermeye çalıştıklarını belirterek, "25 metrekare odada 5 kişi çalışıyoruz. 23 Ekim 2011'deki 7.2 büyüklüğündeki depremden sonra ilçeye gelen adalet bakanımız 6 ay içersinde binanın tamamlanarak hizmete sokulacağını söyledi. Ancak aradan yıllar geçti hala bir gelişme yok" dedi. - Van

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erciş'te Prefabrik Adliyede Yangın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement