Erciş'te Sözde 'Öz Yönetim' Davası Ertelendi - Son Dakika
Güncel

Erciş'te Sözde 'Öz Yönetim' Davası Ertelendi

Van'ın Erciş İlçesi'nde sözde 'öz yönetim' ilan ettikleri gerekçesiyle tutuklanan Belediye Eş Başkanı DBP'li Diba Keskin'in de aralarında bulunduğu 18 kişinin yargılandığı davanın 1. duruşması görüldü.

19.04.2016 22:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van'ın Erciş İlçesi'nde sözde 'öz yönetim' ilan ettikleri gerekçesiyle tutuklanan Belediye Eş Başkanı DBP'li Diba Keskin'in de aralarında bulunduğu 18 kişinin yargılandığı davanın 1. duruşması görüldü.

Ankara'daki terör saldırısı sonrası yapılan basın açıklaması sırasında sözde 'Öz yönetim' ilan edilmesi üzerine Erciş Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma kapsamında Erciş Belediye Eş Başkanı Keskin'in de aralarında bulunduğu 18 kişi 'Devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozmaya çalıştığı' iddiasıyla tutuklandı. Erciş Belediyesi Eş başkanı Diba Keskin ve belediye meclis üyelerinin de aralarında bulunduğu kişiler hakkında açılan davanın birinci duruşması bugün Erciş 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya Erciş Belediyesi Eş Başkanı Diba Keskin ve HDP Erciş İlçe eş başkanı Seval Çadırcı Ankara Sincan Kapalı Kadın Cezaevi'nden, diğer tutuklular da Van M Tipi Cezaevi'nden getirildi. Kimlik tespitinin ardından başlayan duruşma, sanık ve avukatların savunmalarıyla devam etti. Sanıklar, önceki duruşmalar verilen ifadelerini tekrarlayarak savunma yaptı.

Yapılan savunmaların ardından talepleri alan mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devam etmesi kararıyla duruşmayı 26 Mayıs tarihine erteledi. Duruşma sonrası açıklamalarda bulunan Van Baro Başkanı Murat Timur, mahkemenin hukuki olmadığını iddia ederek, beklentilerin Kürt siyasetçilerin serbest bırakılması olduğunu söyledi. Timur, "Son dönemlerde mahkemeler siyasal sürece göre hareket ediyor. Bugün alınan karar da hukuksal açıdan tutukluluk halinin devam etmesini gerektiren bir durum değildi. Cumhuriyet döneminden beri Kürtler politik yargılamalarla karşı karşıya kaldılar. Bu dönem de o dönemlerdendir. Umarız sonraki duruşmada hukuksal yargılama yapmasıdır" dedi. - Van

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erciş'te Sözde 'Öz Yönetim' Davası Ertelendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement