Ercişli Şehit İçin Mevlit - Son Dakika
Kültür Sanat

Ercişli Şehit İçin Mevlit

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde teröristlerle girdiği çatışmada şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Fırat Torunoğlu için, memleketi Erciş'te mevlit programı düzenlendi.

05.08.2016 14:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde teröristlerle girdiği çatışmada şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Fırat Torunoğlu için, memleketi Erciş'te mevlit programı düzenlendi. Van- Ağrı karayolu üzerinde bulunan Hacı Ali Camisi Taziye Evinde gerçekleşen programda Torunoğlu ve tüm şehitler için mevlit okutuldu. Programa katılan Erciş Kaymakamı Mehmet Şirin Yaşar, burada yaptığı konuşmada, ilçede 1 yılda 4 şehit verlidiğine dikkat çekerek, şehitlere Allah'tan rahmet, yakınlarına ise sabır diledi. Kaymakam Yaşara, şunları kaydetti:

"Memleketimiz çok zor şartlarda çetin bir mücadele veriyor. Milletimiz bilincinde. Memleketimiz tez zamanda selamette çıksın inşallah bu mevlit vesilesiyle bir araya gelme imkanı bulduk. Rabim memleketimizde bir daha böyle bir acı yaşatmasın memleketimize de yaşatmasın. Tekrar hepimizin başı sağ olsun."

Şehidin babası Nizamettin Torunoğlu ise kendilerine destek veren ve acılarını paylaşan herkese teşekkür ederek, "Bizim yaşadığımız acıyı herkes yeterince paylaştı. Ben diyorum ki yeter artık. Birlik ve beraberlik olsun. Fırat'ın bu şehitlik mertebesi son olsun." dedi.

Programa, İlçe Garnizon Komutanı Albay Murat Yalbır, İlçe Müftüsü Ziya Albayak, Erciş Müftülüğü mevlithanları, kurum amirleri ile çok sayıda ilçe sakini katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Ercişli Şehit İçin Mevlit - Son Dakika


Advertisement