Erciyes 2014 Tgk Arazi Tatbikatı Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Erciyes 2014 Tgk Arazi Tatbikatı Yapıldı

Erciyes 2014 Tgk Arazi Tatbikatı Yapıldı

Kara Kuvvetleri Komutanlığı 1’inci Komando Tugay Komutanlığı Erciyes 2014 Tabur Görev Kuvveti Arazi Tatbikatı gerçekleştirildi.

15.05.2014 11:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kara Kuvvetleri Komutanlığı 1'inci Komando Tugay Komutanlığı Erciyes 2014 Tabur Görev Kuvveti Arazi Tatbikatı gerçekleştirildi.

Kayseri'de sabah saatlerinde başlayan tatbikat; 1'inci Komando Tugay Komutanlığı koordinatörlüğünde 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı, 1. Komando Tugay Komutanlığından Hava İndirme Tabur Komutanlığının katılımı ile gerçekleştirildi. Ankara 4. Kolordu Komutanı Korgeneral İlhan Talu, Garnizon Komutanı Tümgeneral Ali Demiral, 1. Komando Tugay Komutanı tuğgeneral Aydoğan Aydın, Erkilet 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanı Tuğgeneral Cahit Bakır ve üst rütbeli komutanlar ise gözlemci heyeti olarak tatbikatı izledi.

Tatbikatta hava kılavuz harekatı, atma yapacak uçakların karşılanması, hava indirme harekatının icrası, düşman bölgesine sızma, düşmen bölgesine taktik akın pusu ve hedef tertipleme konuları işlendi.

Tatbikatta ayrıca hava indirme harekatında kullanılan statik ve serbest paraşüt sistemleri tanıtılarak uçaktan atılan yük tipleri gösterildi.

Birliklerin eğitim seviyesini artırmak ve komutanlara birliklerini zor arazi koşullarında sevk ve idare etme yeteneği kazandırmanın amaçlandığı tatbikatta; 300 tam teçhizatlı personel, 9 adet C-130/160 uçak, 2 adet CN 235 uçağı ve 6 adet muhtelif atma vasıtaları kullanıldı.

Tatbikatta özel görev birlikleri yaklaşık 13 bin 500 feet irtifadaki uçaktan paraşüt ile atlayış yaparak asıl kuvvetlerin ineceği bölgenin emniyetini alarak işaretleme yaptı. Tatbikatta birliklerin ihtiyacı olan her türlü silah, teçhizat ve ikmal malzemeleri de uçaktan atılarak yer birliklerine ulaştırıldı. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Erciyes 2014 Tgk Arazi Tatbikatı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement