Erciyes Dağı'ndaki Endemik Türler Koruma Altına Alınacak - Son Dakika
Güncel

Erciyes Dağı'ndaki Endemik Türler Koruma Altına Alınacak

Erciyes Dağı\'ndaki Endemik Türler Koruma Altına Alınacak

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Erciyes Dağı'ndaki endemik bitki türlerinin tespit edilerek özel üretim alanlarında yetiştirileceğini söyledi.

21.11.2014 16:08  Güncelleme: 14:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri'nin merkez Melikgazi Belediye Başkanı AK Partili Memduh Büyükkılıç, doğal bitki örtüsü ve alanları ile Erciyes Dağı'ndaki endemik bitki türlerinin tespit edilerek özel üretim alanlarında yetiştirileceğini söyledi.

Melikgazi ilçe sınırları içerisinde bu yöreye özgün olan ve bu yöre ile anılan bitki ve meyve ağaçları bulunduğunu bu doğal bitki zenginliğin ise korunması ve kollanması gerektiğini belirten Başkan Memduh Büyükkılıç, "Erciyes Dağı'nın eteklerinde yeşillikler içinde kuru olan Melikgazi İlçesinin tam anlamı ile doğal bir sit alanıdır. Gilaburusu, Hisarcık kirazı, Kıranardı bardak ereği, Kuş üzümü, Gül üzümü, keveni, Ceviz türleri, Kardelen, Kekikler gibi bu yöreye özgün aroması bulunan ve tatları ile sadece bu alanlarda yetişen bitki ve meyve türleri tespit edilecektir. Endemik türlerin belirlenmesi ile bu türler koruma ve kollama altına alınarak özel üretimi yapılarak çoğaltılacak ve özel alanlarda yetiştirilmesi sağlanacaktır. Anadolu toprakları birçok Endemik bitki ve meyve türünü barındırmaktadır. Bu zengin bitki örüsü mutlaka korunmalı ve sahip çıkılmalıdır. Bu amaç ile belediye olarak bilimsel bir araştırma yaptırılacak olup özel üretim alanları oluşturulacaktır. Bu çalışma ile gelecek kuşaklara Anadolumuzun ve yöremizin bu zenginliği aktarılmış olacaktır" dedi.

Tespit edilen endemik bitkilerin türleri soğan ve tohumları alınarak uygun alan ve sahalarda yetiştirileceğini ifade eden Büyükkılıç, Melikgazi ilçesinin florasıyla birlikte ekonomik değeri olan, halkın bir şekilde yemeklerde, boyada, el sanatları alanlarında kullandığı bitkilerin de belirleneceğini Endemik olanların koordinatlarını tespit edilerek 1/25000 harita üzerinde işleneceğini kaydetti. Başkan Büyükkılıç, biyolojik çeşitliliğin ve yok olacak canlı türlerinin korunmasına yönelik çalışmaların son dönemlerde önemli olduğunu Bilim adamların bu endemik türleri korumak ve tehditlerden kurtarmak amacıyla projelerimizi desteklediklerini kaydetti. - Kayseri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erciyes Dağı'ndaki Endemik Türler Koruma Altına Alınacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Antalya'da Minibüsle İki Kişinin Üzerine Sürülen Şüpheli Yakalandı
    22:39 Antalya'da Minibüsle İki Kişinin Üzerine Sürülen Şüpheli Yakalandı

    Antalya'nın Kepez ilçesinde bir iş yerinde çıkan tartışma sonucu, iş yeri sahibinin oğlu olan şüpheli, minibüsle yol kenarında bekleyen 2 kişinin üzerine sürdü. Kazada bir kişi hayatını kaybederken, diğer kişi yaralandı. Olay yerinden kaçan şüpheli, polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı ve tutuklandı.

  • Adana'da Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda Gökhan Tepe konseri
    22:39 Adana'da Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda Gökhan Tepe konseri

    Adana'da düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda şarkıcı Gökhan Tepe, Merkez Parkı'nda konser verdi. Konseri çok sayıda kişi izledi ve Tepe'nin en sevilen parçalarına müzikseverler eşlik etti. Tepe'nin performansı, dinleyiciler tarafından alkışlandı.

  • Muğla Vali Yardımcısı: Geçen yıl 6,5 milyon turist ağırladık
    22:38 Muğla Vali Yardımcısı: Geçen yıl 6,5 milyon turist ağırladık

    Muğla Vali Yardımcısı Murat Sarı, Muğla'nın geçen yıl yaklaşık 6,5 milyon yerli ve yabancı turisti misafir ettiğini belirtti. Sarı, klasik turizmin yanı sıra kültürel, gastro turizm, spor turizmi ve sağlık turizmi gibi konularda da çalışmalar yaptıklarını ve hedeflerinin daha sürdürülebilir ve gelir getiren bir turizm anlayışını benimsemek olduğunu söyledi. Muğla ve çevresinin antik çağlardan günümüze inanç ve sağlık turizmi açısından önemli bir coğrafya olduğunu vurgulayan MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar ise üniversitenin sürdürülebilir turizmi teşvik etmek için çeşitli projeler yürüttüğünü belirtti.

  • Zeytinburnu'nda motosiklet hırsızlığı kamerada
    22:35 Zeytinburnu'nda motosiklet hırsızlığı kamerada

    İstanbul Zeytinburnu'nda maskeli 2 hırsız, park halinde bulunan motosikleti çaldı. Hırsızlık anı güvenlik kamerasına yansıdı. Olay, 13 Nisan'da Zeytinburnu Çırpıcı Mahallesi Modabağ Sokak'ta meydana geldi. İddialara göre, otomobille sokağa gelen maskeli 2 kişi, Emre Ceylan'a ait olan 34 HTH 390 plakalı motosikleti iterek götürdü. Sabah uyandığında motorunun yerinde olmadığını gören Ceylan, güvenlik kamerasından çalındığını anlayınca polis ekiplerine ihbarda bulundu. Polis ekipleri güvenlik kameralarını inceleyerek hırsızları yakalamak için çalışma başlattı.

  • Karabük'te alevlere teslim olan müstakil ev tamamen yandı
    22:33 Karabük'te alevlere teslim olan müstakil ev tamamen yandı

    Karabük'ün Eskipazar ilçesinde, Hanköy'de Ramazan Yazıcı'ya ait müstakil evde çıkan yangın sonucunda ev tamamen kullanılamaz hale geldi. Jandarma ve itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın kontrol altına alındı.

  • Mardin Emniyet Müdürlüğü Polisleri Türk Kızılayı'na Kan Bağışında Bulundu
    22:27 Mardin Emniyet Müdürlüğü Polisleri Türk Kızılayı'na Kan Bağışında Bulundu

    Mardin Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görevli polis memurları, 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı'nda bulunan Artuklu Kan Alma Birimine giderek kan bağışında bulundu. Polisler, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra kan bağışında bulunarak, vatandaşları da duyarlı olmaya davet etti.

  • Soma Belediyesi Makam Araçlarını Satışa Çıkaracak
    22:25 Soma Belediyesi Makam Araçlarını Satışa Çıkaracak

    Soma Belediye Başkanı Sercan Okur, önceki dönemdeki makam araçlarının satılacağını açıkladı. Belediye personelinin araçları özel işlerde kullanıldığı için satışa çıkarılacak olan araçlar yerine yeni makam araçları alınmayacak.


Advertisement