Erciyes Dağında Amatör Dağcının Sol Kolu Kırıldı - Son Dakika
Güncel

Erciyes Dağında Amatör Dağcının Sol Kolu Kırıldı

Erciyes Dağında Amatör Dağcının Sol Kolu Kırıldı

Kayseri'de Erciyes Dağına zirve tırmanışı yapmak isteyen amatör dağcı 39 yaşındaki Taner Kılıçlıoğlu, kopan kaya parçasıyla sol kolu kırıldı.

25.08.2014 14:17  Güncelleme: 14:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri'de Erciyes Dağı'na zirve tırmanışı yapmak isteyen amatör dağcı 39 yaşındaki Taner Kılıçlıoğlu, kopan kaya parçasıyla sol kolu kırıldı. Dağın yaklaşık 3 bin 500 metre yüksekliğinde mahsur kalan talihsiz adam, 7 saat süren operasyonla kurtarıldı.

Erciyes Dağının 3 bin 916 zirvesine 4 arkadaşıyla birlikte tırmanmak isteyen esnaf Taner Kılıçlıoğlu, dün sabah saatlerinde 2 bin 150 metre yükseklikteki Tekir Yaylasında kamp kurdu. Dört amatör dağcı daha sonra, daha sonra tırmanışa geçti. Öğle saatlerinde Şeytan Deresi mevkiine gelen Taner Kılıçlıoğlu, arkadaşlarından ayrılarak, bir başka rotadan tırmanışı sürdürürken, üzerine yaklaşık 3 kiloluk volkanik bir kaya parçası düştü . Başını sağ koluyla koruyan talihsiz adamının, kaya parçasının çarpması sırasında kolu kırıldı. Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timine haber veren Taner Kılıçlıoğlu için Afet ve Acil Durum (AFAD) ekibi, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ve Arama Kurtarma Derneği (AKUT) ekipleri seferber oldu. Yaklaşık 4 saat süren tırmanış sonrası ulaşılan Taner Kılıçlıoğlu, bulunduğu yerden alınarak 3 saatte Tekir Yaylası'na indirildi. Daha önce hazırlanan ambulans helikoptere konulan Taner Kılıçlıoğlu, tedavisi için Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erciyes Dağında Amatör Dağcının Sol Kolu Kırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement