Erciyes Dağında Termal Su Arama Çalışmaları Sürüyor - Son Dakika
Güncel

Erciyes Dağında Termal Su Arama Çalışmaları Sürüyor

Erciyes Dağında Termal Su Arama Çalışmaları Sürüyor

Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi Projesi'ne farklı bir kapı açmak ve termal turizmi canlandırmak için sıcak su arama çalışmalarına devam ediliyor.

04.06.2015 15:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi Projesi'ne farklı bir kapı açmak ve termal turizmi canlandırmak için sıcak su arama çalışmalarına devam ediliyor.

Maden Tetkik Arama Enstitüsü (MTA) uzmanlarınca gerçekleştirilen çalışmalarda 35 kilometrelik hatta manyetik yöntemlerle taramalar gerçekleştiriliyor. Erciyes A.Ş. Genel Müdürü Murat Cahid Cıngı, Erciyes'ten kışın olduğu kadar yazın da faydalanmak amacında olduklarını vurgulayarak şunları söyledi:

"350 milyon euro'luk proje adım adım ilerliyor. Kışın olduğu kadar yazın da Erciyes'in havasından, doğasından faydalanmak bizim hedeflerimiz arasında. Termal su bulunduğunda hem Erciyes'in hem de Kayseri'nin çok farklı bir yöne doğru evrilmesini sağlayacak çok ciddi bir süreç yaşayacağız. Bu amaçla MTA ile birlikte geçen yıl başlattığımız termal su arama çalışmaları devam ediyor. Burada bulunacak sıcak su, otellerin yaz mevsiminde termal turizmine yönelmesine kapı açacak. Eğer öyle olursa Erciyes'te dört mevsim turizmi neredeyse garanti altına almış olacağız. Bu da şehrimizin hem sosyal hem de ticari hayatına çok büyük katkı sağlayacak."

3 BİN METRE DERİNLİKTE ARANIYOR

MTA'da görevli Jeofizik Mühendisi Ahmet Üçer de yaptıkları çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi:

"Burada jeolojik ve jeofizik amaçlı çalışma yapıyoruz. Geçen sene alttaki ısıtıcı kayacı bulmaya yönelik bir arama yapmıştık. Bu sene ise yerin yaklaşık 2 bin 500- 3 bin metre derinliklerinden itibaren jeotermal kaynak oluşturabilecek yapıları arıyoruz. Toplam 35 kilometrelik hatta 50 metre aralıklarla çalışma yapıyoruz. Uygun bir alan bulunduğunda sondaj yapılacak."

Jeofizik Mühendisi Dilek Batum ise her türlü detayı göz önünde bulundurmaya dikkat ettiklerini vurgulayarak, "Kafamızda soru işareti bırakmayacak şekilde her türlü detay etüdü yapıyoruz. İnşallah Kayseri için hayırlı bir sonuç ortaya çıkar" ifadelerini kullandı. - Kayseri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erciyes Dağında Termal Su Arama Çalışmaları Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement