Erciyes Genkök, Biobank ile Daha da Güçlenecek - Son Dakika
Güncel

Erciyes Genkök, Biobank ile Daha da Güçlenecek

Erciyes Genkök, Biobank ile Daha da Güçlenecek

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı yaptığı Orta Anadolu Kalkınma Ajansı'nın (ORAN) desteği ile Kordon Kanı ve Doku Bankası'nın kurulacağı Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Genom ve Kök Hücre Merkezi'nde (GENKÖK) incelemede bulundu.

16.11.2015 12:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı yaptığı Orta Anadolu Kalkınma Ajansı'nın (ORAN) desteği ile Kordon Kanı ve Doku Bankası'nın kurulacağı Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Genom ve Kök Hücre Merkezi'nde (GENKÖK) incelemede bulundu. Düzgün, "GENKÖK, Biobank ile daha güçlü hale gelecek" dedi.

Vali Düzgün, beraberindeki Bozok Üniversitesi Rektörü ve ORAN Kalkınma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Salih Karacabey, Talas Kaymakamı Zekeriya Güney, Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mustafa Boydak ve ORAN Genel Sekreteri Kamil Taşçı ile birlikte geldiği GENKÖK Merkezi'nde yürütülen bilimsel çalışmalar hakkında Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdülhakim Coşkun ve GENKÖK Merkezi Müdürü Prof. Dr. Yusuf Özkul'dan bilgi aldı. Düzgün, Kordon Kanı ve Doku Bankası'nın toplam proje bedelinin 4.6 milyon TL olduğunu ve bunun da 3.5 milyon TL'sinin ORAN tarafından karşılanmasının planlandığını ifade ederek, alanında lider konumda olan GENKÖK Merkezi'nin bu proje ile daha da önemli bir konuma geleceğini belirtti. Orhan Düzgün, son derece modern bir şekilde yapılan ve uluslararası tam akrediteye sahip Türkiye'deki tek merkez konumundaki GENKÖK'ün, ülkede ilk kez yüzde 100 yerli olarak üretilen aşının üretiminin yapıldığı merkez olduğunun altını çizerek, Türkiye için böylesine önemli bir projeye ORAN olarak destek verecek olmalarının memnuniyetini yaşadıklarını kaydetti. Kurulacak Kordon Kanı ve Doku Bankası ile Türkiye'nin uluslararası bilim camiasında da adından söz ettireceğini vurgulayan Vali Düzgün, bunun ülkemiz ve bilim insanları açısından önemli olduğu kadar, yararlanacak hastalar açısından da önemli bir eksikliği gidereceğini ifade etti.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdülhakim Coşkun ise GENKÖK bünyesinde yürütülen çalışmalarla ilgili bilgiler vererek, şunları kaydetti:

"Son yıllarda Erciyes Üniversitesi, devletimizin de değişik projeleri çerçevesinde araştırma üniversitesi olma yönünde önemli adımlar attı. Bununla ilgili 30'un üzerinde araştırma merkezimiz var. Ancak son yıllarda ülkemizin de ihtiyaçlarını göz önüne alarak sağlık alanında özellikle yatırımlar yapıyoruz ki bunlar içerisinde ilaç ve aşı konusunu ana konulardan birisi olarak belirledik. GENKÖK merkezini 13 ayrı birim olarak belirtebiliriz. Biobank bunlar içerisinde çok önemli bir merkez. Çünkü ilaç, aşı ve sağlık araştırmaları dediğimizde data, veri çok önem taşıyor ve bir çok çalışmanın da hızlı ilerlemesine olanak sağlıyor. GENKÖK, bir araştırma merkezi ama aynı zamanda mezuniyet sonrası hizmet veren de bir alt yapı. O yüzden de GENKÖK bünyesinde Kök Hücre Ana Bilim Dalı ile Biyoenformatik Anabilim Dalı'nı kurduk. Bu her iki ana bilim dalında da mezun olmuş, tıp, eczacılık veteriner ve diş hekimliğinden mezun olan kişiler burada master eğitimlerini yapıyorlar."

Prof. Dr. Coşkun, ORAN'ın sağlayacağı destek ile kurulacak bankanın önemine işaret ederek, Vali Düzgün'e bugüne kadar verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti. GENKÖK Merkezi Müdürü Prof. Dr. Yusuf Özkul da merkezde yürütülen çalışmalar ve 'Kordon Kanı ve Doku Bankası' projesi hakkında Vali Düzgün ve beraberindekilere bilgi verdi. - Kayseri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erciyes Genkök, Biobank ile Daha da Güçlenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...


Advertisement