Erciyes Hafta Sonunda Tıklım Tıklım - Son Dakika
Güncel

Erciyes Hafta Sonunda Tıklım Tıklım

Erciyes Hafta Sonunda Tıklım Tıklım

Kış sporları ve turizm merkezi Erciyes dağındaki pistler hafta sonunda binlerce yerli ve yabancı turistin akınına uğradı.

23.02.2015 11:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kış sporları ve turizm merkezi Erciyes dağındaki pistler hafta sonunda binlerce yerli ve yabancı turistin akınına uğradı. Çukurova Bölgesi'ndeki iller ve özellikle Ankara'dan gelen tatilcilerin yanı sıra Kayserili yaklaşık 5 bin kişi sıcak bir havada pistleri tıklım tıklım tıklım doldurup, kayak ve kızak kaydı. Yoğunluk nedeniyle, mekanik tesisler önünde uzun kuyruk oluştu.

Hava sıcaklığının sıfır dereceye yükseldiği, güneş nedeniyle pırıl pırıl bir havanın görüldüğü Erciyes Dağı'nın 2 bin 200 metresindeki, 'Oteller bölgesi' olarak nitelendirilen Tekir Yaylası'ndaki Uluslararası (FİS) 4 pist tatilci ve turistlerin akınına uğradı. Hacılar ve Develi kapılardaki pistler ve günübirlikçilere hizmet veren tesisler de dolup- taştı. Profesyoneller, acemiler, snowbordcular ve kızakçılar ayrı toz karlı pistlerde kaydı.

Tekir Yaylası'ndaki goldol, teleksi, telesiyej ve yürüyen bantlar gibi mekanik tesisler önünde uzun kuyruklar oluştu. İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Mersin, Malatya gibi illerden özel araçları, tur otobüsleri ve minibüsleriyle gelenlerin yanı sıra Kayseri'den dağa çıkan günü birlikçiler yüzünden Kayseri-Erciyes yolunda özellikle tesisler bölgesinde trafik zaman zaman durdu. Jandarma timleri ve Erciyes AŞ görevlilerin yol kenarlarında ve otoparklarda tıkanan trafiği açtı. Kayak yapmayan günü birlikçiler ise mangalda pişirdikleri sucukları yerken, Batı Avrupa'dan gelen yabancı turistlerde mantı pişiren restorantlarda oturacak masa bulamadı. Erciyes Dağı'ndaki en büyük kayak malzemesi satan, kiralayan ve kafe işleten Mehmet Eğlenceoğlu, şöyle dedi:

"Erciyes Dağı'nda yaklaşık 30 otel, restoran ve günübirlik tesislerin yapımı halen sürüyor. Buna rağmen bu hafta sonu özellikle Pazar günü inanılmaz bir yoğunluk yaşadık. Saat 12.00-14.00 arasında pistlerde kayan, yürüyen ve piknik yapan en az 4-5 bin kişi vardı. Havanın açık ve sıcak olması, son yağışlarla 2 metrenin üzerine çıkan karla dolu, engelsiz, göz alabildiğine uzanan pistler nedeniyle Erciyes kış sporları merkezi oldu. Son yağışlarla birlikte kayak sezonu da uzadı." - Kayseri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erciyes Hafta Sonunda Tıklım Tıklım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement