Erciyes'in Eteklerinde "Ekstrem Yarışma" - Son Dakika
Güncel

Erciyes'in Eteklerinde "Ekstrem Yarışma"

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Beden ve Eğitim ve Spor Yüksekokulu (BESYO) tarafından ilk kez düzenlenen "ERÜ Cup 2016" yarışmaları başladı.

18.05.2016 14:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Beden ve Eğitim ve Spor Yüksekokulu (BESYO) tarafından ilk kez düzenlenen "ERÜ Cup 2016" yarışmaları başladı.

Erciye Dağı eteklerindeki Hacılar ilçesinde dağ bisikleti, dağ koşusu, oryantring ve yamaç paraşütü branşlarında düzenlenen yarışmalar, sağanak altında yapılıyor.

ERÜ BESYO Müdürü Doç. Dr. Yahya Polat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Hacılar Belediyesinin destekleriyle ilk kez düzenledikleri yarışmaya, 80 sporcunun katıldığını belirtti.

Dağ bisikleti ile başlayan yarışmaların oryantring ve dağ koşusu ile devam edeceğini dile getiren Polat, sağanak nedeniyle yamaç paraşütü yarışmalarının iptal edilebileceğini kaydetti.

Polat, Erciyes, Fırat ve Uludağ üniversiteleri ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden ve Ankara'dan ferdi sporcuların yarışmaya katıldığını söyleyerek, "İlk kez düzenlediğimiz için biraz temkinli davranıp yerel ölçekte yapmayı düşünüyorduk ama ulusal bir yarışmaya dönüştü. Tabii bu başlangıç güzeldi. Amacımız uluslararası bir turnuvaya dönüştürmek. Erciyes Üniversitesinin, Kayseri'nin adını duyurmak istiyoruz." diye konuştu.

Kayseri'nin coğrafi şartlarının bu tip sporlara son derece uygun olduğunu vurgulayan Polat, şöyle devam etti:

"Dağı var, ovası var, gölü var. Kayak, yamaç paraşütü, dağ koşusu, dağ bisikleti gibi ekstrem branşlar için son derece uygun bir coğrafi konuma sahibiz. Tabii insan gücümüz de var. Erciyes Üniversitesi köklü bir kurum. Bu tür organizasyonları rahatlıkla yapabilir. Büyükşehir ve Hacılar belediyelerinin bu konuda ciddi destekleri var. Dolayısıyla bu tür organizasyonlar çok daha basit oluyor. Bu yarışmamızı da geleneksel hale getireceğiz inşallah."

Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici de "Böyle bir organizasyona ev sahipliği yaptığımız için mutluyuz. İnşallah kazasız, belasız sporcularımız yarışmanın etaplarını tamamlar." dedi.

Hacılar Arama-Kurtarma Dağcılık ve Kış Sporları Merkezinin de başkanı olduğunu söyleyen Ekici, her yıl temmuz ayında Sütdonduran Yaylası'nda kamp ve Erciyes Zirve Tırmanışı etkinlikleri düzenlediklerini belirterek, 9-10 Temmuz'da 22'ncisini düzenleyecekleri etkinliklere 400 dağcının katılacağı bilgisini verdi.

Erciyes Dağı'nın Hacılar kapı bölgesinde bulunan tırmanma duvarında daha önce Türkiye şampiyonası düzenlediklerini anımsatan Ekici, "İnşallah, burada bir Türkiye şampiyonası ile Avrupa şampiyonası düzenlemeyi de planlıyoruz. ERÜ Cup'ı da geleneksel hale getireceğiz. Kış aylarında da kar festivali düzenlemeyi düşünüyoruz." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Erciyes'in Eteklerinde 'Ekstrem Yarışma' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement