Erciyes'in Yatak Kapasitesi Yüzde 100 Artırılıyor - Son Dakika
Yerel

Erciyes'in Yatak Kapasitesi Yüzde 100 Artırılıyor

Türkiye'nin en önemli kayak merkezlerinden Erciyes'te 2015-2016 kayak sezonu öncesi yeni yapılan otellerle, yatak kapasitesi 800'den bin 600'e çıkarılacak.

25.11.2015 11:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MUSA ÖZYÜREK - Türkiye'nin en önemli kayak merkezlerinden Erciyes'te 2015-2016 kayak sezonu öncesi yeni yapılan otellerle, yatak kapasitesi 800'den bin 600'e çıkarılacak.

Erciyes AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Erciyes'in dünya çapında kayak merkezi olma yolunda hızla ilerlediğini söyledi.

Yatak kapasitesinin yetersizliği nedeniyle Erciyes'te ciddi sıkıntılar yaşadıklarını, özellikle yurt dışından toplu halde gelmek isteyenleri ağırlayamadıklarını anlatan Cıngı, bu sorunu aşmak için 2 yıl önce, Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından bölgedeki 21 otel arsasının ihaleyle özel sektöre devredildiğini ifade etti.

Erciyes'te kayak sezonunun başlamasıyla 4 yeni otelin daha hizmet vermeye başlayacağını dile getiren Cıngı, "Bu yıl hizmet vermeye başlayacak yeni otellerle yatak kapasitemiz 800'den bin 600'e çıkacak. Amacımız, 5 yılda Erciyes'te 6 bin yatak kapasitesine ulaşmak" dedi.

Bu sayede yurt dışından büyük grupları Erciyes'te ağırlayabileceklerine işaret eden Cıngı, şunları kaydetti:

"Tur operatörleri, kar garantimize rağmen yatak kapasitemiz yeterli olmadığından Erciyes'i tercih etme konusunda çekimser kalıyordu. Yabancı turistler, gittikleri yerlerde turizm merkezinden çok fazla uzaklaşmadan gruplar halinde birlikte kalmak istiyor. Şehir merkezinde konaklayacak yerimiz olduğunu söylememize rağmen kabul görmüyorduk. Artık bir uçak dolusu turisti Erciyes'te rahatlıkla ağırlayabilecek yatak kapasitesine sahibiz."

Cıngı, önceki yıllarda konaklama sorunu nedeniyle uluslararası fuarlara çok fazla katılamadıklarını, yatak kapasitesinin artmasının Erciyes'in tanıtımı konusunda ellerini güçlendirdiğini vurguladı.

"Yatak kapasitesi her yıl yüzde 50 artacak"

Bölgede her yıl en az 4-5 otelin hizmete gireceğini ve yatak kapasitesinin en az yüzde 50 artırılacağını belirten Cıngı, Erciyes'in 5 yılda hem yatak kapasitesi hem de sosyal tesisleriyle uluslararası bir kayak merkezi haline geleceğini söyledi.

Erciyes'te konaklama mekanlarıyla sosyal alanların da artacağına dikkati çeken Cıngı, "Her otel, müşterilerine yönelik farklı aktiviteleri hayata geçirmeye çalışıyor. Böyle olunca insanlar kayaktan arta kalan zamanlarını sıkılmadan buralarda değerlendirebiliyor. Bu da Erciyes'te kalma sürelerini uzatıyor. Bu açıdan da Erciyes'te yatak kapasitesinin artmasını son derece önemsiyoruz" diye konuştu.

Cıngı, Erciyes'te görüntü kirliliğine yol açabilecek devasa oteller istemediklerini, otellerin taş ve ahşaptan butik otel şeklinde yapılıp hizmet vereceğini bildirdi.

"Kayseri ve Kapadokya'yı doğrudan ilgilendiriyor"

Erciyes'i hiçbir zaman tek başına düşünmediklerini, şehrin ve Kapadokya bölgesinin turizm potansiyeliyle ele aldıklarını vurgulayan Cıngı, şu ifadeleri kullandı:

"Kayseri şehir merkezi, neredeyse 6 bin yıllık medeniyet tarihine sahip. Bu topraklar, Roma öncesi, Selçuklu, Osmanlı ve cumhuriyet dönemine ait kale, cami, kilise ve müzeleriyle başlı başına turizm merkezi. Aynı şekilde Kapadokya ayrı bir turizm cenneti. Erciyes'te, Kayseri ve Kapadokya'yı içine alan 'kültür kayağı' adını verdiğimiz bir destinasyon oluşturmaya çalışıyoruz. O açıdan da Erciyes'in yatak kapasitesinin artması, Kayseri ve Kapadokya'yı da doğrudan ilgilendiriyor."

Cıngı, Erciyes'te termal arama çalışmalarının sürdüğünü, sıcak suyu bulduklarında çok daha büyük konaklama yatırımlarına ihtiyaç duyacaklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Erciyes'in Yatak Kapasitesi Yüzde 100 Artırılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement