Erciyes'te Kar Kalınlığı 1 Metre 20 Santimetre - Son Dakika
Güncel

Erciyes'te Kar Kalınlığı 1 Metre 20 Santimetre

Erciyes\'te Kar Kalınlığı 1 Metre 20 Santimetre

Türkiye'nin önemli kış sporu ve turizm merkezi Erciyes Dağı'nda son yağışlarla birlikte pistlerdeki kar kalınlığı 1 metre 20 santimin üzerine çıktı.

08.02.2016 12:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin önemli kış sporu ve turizm merkezi Erciyes Dağı'nda son yağışlarla birlikte pistlerdeki kar kalınlığı 1 metre 20 santimin üzerine çıktı. Kar kalınlığının az olduğu pistlerde 150 suni karlama makinesi aralıksız çalıştırılıyor. Pistlerdeki karları ezen 5 araca, Almanya'daki bir firmadan mevsimsel olarak getirilen 6 aracın da eklenmesiyle birlikte her gün 102 kilometre kar ezilerek, kayakseverler için hazır hale getiriliyor.

Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Murat Cahit Cıngı, kayak merkezleri arasında fasılasız 60 kilometre uzunluğundaki pistlerde kayılan tek merkezin Erciyes olduğunu söyledi. Cıngı, şöyle dedi:

"Son yağışlarla birlikte, kayak merkezimizin Tekir ,Hisarcık, Develi ve Hacılar kapı gibi 4 pistindeki kar kalınlığı 1 metre 20 santimin üzerine çıktı. Karlar, 5'i şirketimize, 6'sı ise bu sezon Alman bir firmadan hizmet alımıyla toplam 11 araç günlük olarak kar ezip, kayakseverlere hazır hale getiriliyor. Her 4 kapı da birbirine geçişli olarak, bir kayak sever fasılasız olarak 60 kilometre kayabilir. Ayrıca, snowboard, snowkit, kar motorları ve kızaklar için ayrı ayrı pistlerimiz bulunmaktadır. Kar kalınlığının az olduğu pistlerde  aralıksız 150 suni karlama makinemiz de çalıştırılmaktadır. Özellikle sömestir tatilinde Erciyes Dağı'nda oteller bölgesi olarak bilinen Tekir Yaylası'nda 1500 yatak kapasitesiyle kayakseverlere hizmet verildi. Kent otelleri ile kamuya ait konaklama tesisleri yerli ve yabancı turistleri barındırarak, günlük olarak Erciyes'e gelmelerini sağladı." - Kayseri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erciyes'te Kar Kalınlığı 1 Metre 20 Santimetre - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement