Erciyes Üniversitesi'nde Kkka Hastalığına Karşı Aşı Çalışması Son Aşamada - Son Dakika
Güncel

Erciyes Üniversitesi'nde Kkka Hastalığına Karşı Aşı Çalışması Son Aşamada

Erciyes Üniversitesi\'nde Kkka Hastalığına Karşı Aşı Çalışması Son Aşamada

Erciyes Üniversitesi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, 6'ncı Çocuk Solunum Yolu Hastalıkları ve Kistik Fibrozis Kongresi'nde yaptığı konuşmada, "Aşı Geliştirme Merkezimizde Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi hastalığına yönelik geliştirdiğimiz aşıda son aşamaya geldik.

16.10.2014 15:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erciyes Üniversitesi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, 6'ncı Çocuk Solunum Yolu Hastalıkları ve Kistik Fibrozis Kongresi'nde yaptığı konuşmada, "Aşı Geliştirme Merkezimizde Kırım- Kongo Kanamalı Ateşi hastalığına yönelik geliştirdiğimiz aşıda son aşamaya geldik. Yakın zamanda Kırım-Kongo hastalığı aşısında endüstriyel çalışmalara geçmeyi planlıyoruz" dedi.

6'ncı Çocuk Solunum Yolu Hastalıkları ve Kistik Fibrozis kongresi Erciyes Üniversitesi Sabancı Kültür Sitesi'nde başladı. Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin katkı verdiği kongrenin açılış programına Rektör Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhammet Güven, Çocuk Solunum Yolu Hastalıkları ve Kistik Fibrozis Derneği Başkanı Prof. Dr. Ayhan Göçmen ile Erciyes Üniversitesi ve Türkiye'nin değişik üniversitelerinden çok sayıda öğretim üyesi katıldı.

Çocuk Solunum Yolu Hastalıkları ve Kistik Fibrozis Derneği Başkanı Prof. Dr. Ayhan Göçmen, kongredeki amaçlarının çocuk göğüs hastalıkları ile ilgili önemli konuları tartışmak, aktarmak, hastalığın tedavisinde son bilgileri katılımcıları duyurmak olduğunu kaydetti.

Derneklerinin kuruluşundan ve etkinliklerinden de bahseden Prof. Dr. Göçmen, dernek olarak bu tür düzenledikleri toplantı ve kongrelerde çocuk göğüs hastalıklarının tedavisi konusunda bilime önemli katkı sağladıklarını söyledi.

Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, kongrede yaptığı açıklamada ülkelerin kalkınmasında gelişmesinde önemli görevi bulunan üniversitelerin araştırma geliştirme çalışmalarına daha çok önem vermesi gerektiğini kaydetti. Rektör Keleştemur şunları söyledi:

"Erciyes Üniversitesi olarak Türk toplumunun bilgi toplumuna dönüşmesi için yoğun çaba sarf ediyoruz. Üniversitemizi iyi eğitim öğretim faaliyeti vermesinin yanı sıra bir araştırma üniversitesine de dönüştürerek, her türlü araştırma-geliştirme çalışması yapmaya çalışıyoruz. Bunun için üniversitemiz bünyesinde araştırma merkezleri kuruyoruz. Kurduğumuz bu araştırma merkezlerin birçoğu Türkiye'de tek olma özelliği taşımakta. Aşı Geliştirme Merkezimizde Kırım-Kongo Kanamalı ateşi hastalığına yönelik geliştirdiğimiz aşıda son aşamaya geldik. Yakın zamanda Kırım-Kongo hastalığı aşısında endüstriyel çalışmalara geçmeyi planlıyoruz. Klinik Mühendisliği Araştırma ve Uygulama Merkezi'nde tıpta kullandığımız her türlü cihazın bakım ve kalibrasyonunu yapmaktayız. Ayrıca bu merkezimizde yeni cihaz için Ar-Ge çalışmaları da yürütmekteyiz. Kök hücre alanında araştırma yapan Türkiye'nin en büyük ve en gelişmiş moleküler araştırma merkezine sahibiz. İlaç Geliştirme Merkezimiz bu yılın sonunda tamamlanıyor. Doğa Bilimleri Araştırma Merkezimiz, 2 yıl içerisinde tamamlanacak. Kısacası Türk toplumunun bilgi toplumuna dönüşmesi konusunda yoğun çaba sarf ediyoruz."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erciyes Üniversitesi'nde Kkka Hastalığına Karşı Aşı Çalışması Son Aşamada - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement