Erciyes Üniversitesi'nden Olimpiyat Adaya Kadroya - Son Dakika
Güncel

Erciyes Üniversitesi'nden Olimpiyat Adaya Kadroya

Erciyes Üniversitesi\'nden Olimpiyat Adaya Kadroya

TÜRKİYE Olimpik Hazırlık Merkezi (TOHM) sporcusu Büşra Nur Koku, Erciyes Üniversitesi'ni, Kros Türkiye Şampiyonası'nda zirveye taşıyan isim oldu.

28.03.2017 16:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TÜRKİYE Olimpik Hazırlık Merkezi (TOHM) sporcusu Büşra Nur Koku, Erciyes Üniversitesi'ni, Kros Türkiye Şampiyonası'nda zirveye taşıyan isim oldu. Büşra, 2020 olimpiyat aday kadrosunda da yer alacak.

Türkiye Üniversiteler Kros Şampiyonası, 277 atletin katılımıyla 25-26 Mart tarihleri arasında Aydın'ın Kuşadası İlçesi'nde yapıldı. Milli takımlarda yer alan bir çok önemli atletin üniversite takımları adına yarıştığı Türkiye Üniversiteler Kros Şampiyonası'nda erkeklerde 150, kadınlarda 127 atlet yarıştı. Şampiyonanın ikinci günüde 5 bin 150 metrelik kadınlar yarışında piste çıkan milli atletler Büşra Nur Koku birinci ile Elif Karabulut ise ikinci olarak Erciyes Üniversitesi'ni zirveye taşıdı. Kayseri TOHM sporcusu olan ve 5 bin 150 metrelik kadınlar yarışında 16.53'lük derecesi ile altın madalyanın sahibi olan Büşra Nur Koku elde ettiği dereceyle dikkatleri çekti. Yarışların ardından U23 ve İslam oyunları hazırlıklarına Erciyes'te başlayan Büşra, 2017 Üniversiteler Dünya Şampiyonası'nda yarı maraton ve 10 km yarışlarında madalya hedeflerken, 2020 ve 2024 olimpiyat aday kadrosunda da yer alıyor.

- Kayseri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erciyes Üniversitesi'nden Olimpiyat Adaya Kadroya - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement