Erciyesspor Kendini Ateşe Attı - Son Dakika
Yerel

Erciyesspor Kendini Ateşe Attı

Spor Toto Süper Lig'de küme düşme hattından uzaklaşma mücadelesi veren Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor, puan tablosunda bir basamak üstünde bulunan Eskişehirspor'a taraftarı önünde yenilerek, ligde kalma yolunda büyük yara aldı.

20.04.2015 11:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MUSTAFA ÖNAL - Spor Toto Süper Lig'de küme düşme hattından uzaklaşma mücadelesi veren Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor, puan tablosunda bir basamak üstünde bulunan Eskişehirspor'a taraftarı önünde yenilerek, ligde kalma yolunda büyük yara aldı.

Sezona teknik direktör Bülent Korkmaz yönetiminde başlamasına rağmen alınan kötü sonuçların ardından 10. hafta sonunda Korkmaz'la yollarını ayıran mavi-siyahlı ekip, daha sonra sırasıyla Uğur Tütüneker ve Mehmet Özdilek'in ardından yoluna genç teknik adam Fatih Tekke ile devam etti.

Ligde 27. hafta sonunda 4 galibiyet, 8 beraberlik ve 15 mağlubiyet alarak 20 puanla 17. sırada kendisine yer bulan Kayseri Erciyesspor, son olarak mutlak 3 puan parolasıyla hazırlandığı ve galip geldiği takdirde puan farkını 4'e düşüreceği Eskişehirspor'a da 1-0 yenilerek, ligde kalma umutlarını "mucizelere" bıraktı.

Eskişehirspor mağlubiyetiyle "ateş hattı"na giren Kayseri temsilcisi, ligden düşme korkusunu iyice hissetmeye başladı.

6 maçtır kazanamıyor

Kayseri Erciyesspor, Eskişehirspor yenilgisiyle galibiyet özlemini de 6 maça çıkarttı.

Son olarak 21. haftada sahasında Torku Konyaspor'u 3-0 mağlup eden mavi-siyahlı ekip, bu karşılaşmanın ardından çıktığı 6. lig maçında da galip gelemeyerek, adeta ligin dibine demir attı.

Kayseri temsilcisi son 6 haftada Galatasaray, Gençlerbirliği, Beşiktaş, Çaykur Rizespor, Bursaspor ve Eskişehirspor'a mağlup olarak olarak, kümede kalma umutlarını biraz daha azalttı.

Tekke kötü başladı

Kayseri Erciyesspor'un bu sezon ki dördüncü teknik direktörü olan Fatih Tekke, takımı başında çıktığı iki maçtan da sahadan yenik ayrıldı.

Mavi-siyahlı takımda Mehmet Özdilek'in istifasının ardından göreve getirilen Tekke, teknik direktörlük kariyerine de iyi başlangıç yapamadı.

İlk maçında deplasmanda Bursaspor'a 3-0 mağlup olan genç teknik adam daha sonra taraftarı önünde takımının Eskişehirspor'a 1-0 yenilmesine engel olamadı.

Seri galibiyetlere ihtiyacı var

Sezonun bitimine 7 hafta kala küme düşme hattının üzerindeki en yakın rakibinden 8 puan geride kalan Kayseri Erciyesspor'un ligde kalması için alacağı seri galibiyetlerin yanında rakiplerinin de kaybetmesi gerekiyor.

Ligin 28. haftasında kendisi gibi küme düşme hattında yer alan Balıkesirspor'a konuk olacak olan mavi-siyahlı takım, bu karşılaşmada 3 puanı hanesine yazdırmaya çalışacak.

Balıkesirpor maçının ardından üst üste sahasında Medicana Sivasspor ve Mersin İdmanyurdu ile oynayacak olan Kayseri Erciyesspor, bu karşılaşmalarda iç saha avantajını kullanmaya çalışacak.

Kayseri temsilcisi, daha sonra yapacağı Fenerbahçe, İstanbul Başakşehir, Kasımpaşa ve Kardemir Karabükspor maçlarında alacağı galibiyetlerle ligde kalmak için mücadele verecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Erciyesspor Kendini Ateşe Attı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement