Erciyesspor'u 4 Teknika Adam da Süper Lig'de Tutamadı - Son Dakika
Spor

Erciyesspor'u 4 Teknika Adam da Süper Lig'de Tutamadı

Sezona ilk 10 hedefiyle başlayan Erciyesspor, ligden düşmesi kesinleşen ilk takım oldu.

18.05.2015 13:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Spor Toto Süper Lig'de bitime 2 hafta kala küme düşmesi kesinleşen Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor, "ilk 10" hedefiyle başladığı sezonda umduğunu bulamayarak, 2 yıldır mücadele ettiği Süper Lig'e veda etti.

PTT 1. Lig'de 2012-2013 sezonunu şampiyon olarak tamamlayıp 6 yıl aranın ardından Spor Toto Süper Lig'e yükselen Erciyesspor, ligin 32. haftasında dün sahasında İstanbul Başakşehir karşısında aldığı 1-0'lık yenilgiyle bir alt lige düştü.

Süper Lig'de geçen sezonunun ilk yarısında kötü bir performans sergileyen ancak ikinci yarıda teknik direktör Hikmet Karaman'ın gelmesiyle kümede kalmayı başaran Kayseri ekibi, benzer sıkıntıları yaşadığı bu sezon ise ligde tutunamadı.

Takımın geçen sezon kümede kalmasında büyük katkıları olan Edinho, Cenk Ahmet Alkılıç, Ibricic ve kaleci Gökhan Değirmenci'nin de aralarında bulunduğu oyuncuları kadrosunda tutan, Necati Ateş, İlhan Parlak, Sylla ve Boye gibi önemli futbolcuları transfer eden Kayseri temsilcisi, "ilk 10 hedefiyle" başladığı sezonda umduğunu bulamadı.

4 teknik direktör de çare olmadı

Geride kalan 32 haftada 4 farklı teknik direktörle çalışan mavi-siyahlı ekip, istikrarsız bir görüntü sergiledi.

Sezona teknik direktör Bülent Korkmaz yönetiminde başlayan Kayseri temsilcisinde, kötü sonuçların ardından 10. hafta sonunda takımın başına Uğur Tütüneker getirildi.

Başarısız sonuçların devam etmesi üzerine 5 hafta sonra Tütüneker ile de yollarını ayıran Kayseri Erciyesspor yönetimi, takımı "Şifo" lakaplı Mehmet Özdilek'e emanet etti.

Özdilek yönetiminde 2 galibiyet 7 yenilgi alan Kayseri ekibinde, aynı sezonda takımın başına getirilen dördüncü çalıştırıcı ise Fatih Tekke oldu.

Teknik direktörlük kariyerine Kayseri Erciyesspor'da "merhaba" diyen Tekke yönetimindeki takım da istenilen puanları bir türlü alamadı. Tekke ile 7 maça çıkan Erciyesspor, 4 mağlubiyet ve 3 beraberlik aldı.

Ligde geride kalan haftalarda sadece Beşiktaş, Balıkesirspor, Kardemir Karabükspor ve Torku Konyaspor'a karşı 3 puan sevinci yaşayan Kayseri Erciyesspor, 4 galibiyetle ligde en az maç kazanan takım olarak dikkati çekiyor.

Mavi-siyahlı ekip, son galibiyetini ligin 21. haftasında Torku Konyaspor'a karşı 3-0'lık skorla elde etmişti.

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Erciyesspor'u 4 Teknika Adam da Süper Lig'de Tutamadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement