Erdal Erzincan Kulakların Pasını Sildi - Son Dakika
Yerel

Erdal Erzincan Kulakların Pasını Sildi

Erdal Erzincan Kulakların Pasını Sildi

Yenimahalle Belediyesi, Türk Halk Müziği’nin güçlü sesi Erdal Erzincan’ı sevenleriyle buluşturdu.

16.11.2014 10:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yenimahalle Belediyesi, Türk Halk Müziği'nin güçlü sesi Erdal Erzincan'ı sevenleriyle buluşturdu. Müzik severlere türkü dolu bir akşam yaşatan ve 5 ayrı bağlama kullanarak Anadolu'nun çeşitli bölgelerinden derlenmiş sözlü ve sözsüz ezgilere yer veren sanatçı, kulakların pasını sildi.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'ın ev sahipliğinde Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi'nde gerçekleşen konsere Başkan Vekili Mehmet Kartal, Başkan Yardımcısı Yaşar Neslihanoğlu, meclis üyeleri ve çok sayıda Türk Halk Müziği tutkunu katıldı. Yaklaşık 2 bin kişi kapasiteli salon tamamen dolarken, salona giremeyenler için dışarıya sinevizyon kuruldu.

Konser öncesi Yenimahalle halkına seslenen Başkan Yaşar, buram buram Anadolu kokan türkülerin her Türk vatandaşının genlerine işlediğini belirtti. Erdal Erzincan'ın tezenesinden çıkan nağmeler ile Yenimahalle halkına muhteşem bir akşam yaşatacağını kaydeden Yaşar, "Bağlama ve türkülerin pirlerinden kabul ettiğimiz Erdal Erzincan, hem sesi hem de bağlama konusundaki üstün becerisi ile bizleri Anadolu yolculuğuna çıkaracak. Bağlamasını bir orkestrayı dinler gibi dinleyecek, Anadolu'yu diyar diyar gezeceğiz" dedi.

Konuşmasının sonunda Bedri Rahmi Eyüboğlu'nun "Türküler Dolusu" adlı şiirini okuyan Yaşar, salondan büyük alkış aldı.

"EVİMDE GİBİYİM"

Bağlama ustası Erdal Erzincan ise Yaşar'a güzel konuşması için teşekkür ederek, "Sanatın toplumlar üzerindeki etkisini siyasetçilerin ağzından duymayı çok özledik. Sanat ne zaman politikayla yan yana yürürse o zaman sevgi olur, barış olur, kardeşlik olur" dedi.

Ankara seyircisinin kendisi için çok özel olduğunu ifade eden Erzincan, Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi'nden de övgüyle söz ederek, "Bu akşam kendimi evimde gibi hissediyorum" diye konuştu.

Konserine türkülerle start veren Erzincan, gece boyunca bağlama şovu yaptı. Müzikal zevkine göre seçtiği 5 ayrı bağlama ile 'Bağlama Düzeni', 'Misket Düzeni' ve 'Ruzba Düzeni' diye tabir edilen farklı akort şekilleri kullanan sanatçı, Yenimahalle halkına unutulmaz dakikalar yaşattı. Repertuvarında Anadolu'nun çeşitli bölgelerinden derlenmiş sözlü ve sözsüz ezgilere yer veren sanatçı, aynı zamanda kendi bestesi olan eserlerle de kulakların pasını sildi. Performansıyla Yenimahalle halkını mest eden Erzincan, konser sonunda alkış yağmuruna tutuldu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Erdal Erzincan Kulakların Pasını Sildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement