Erdal Tosun İçin Tiyatroya Adım Attığı Bkm'de Tören - Son Dakika
Güncel

Erdal Tosun İçin Tiyatroya Adım Attığı Bkm'de Tören

Erdal Tosun İçin Tiyatroya Adım Attığı Bkm\'de Tören

Geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden tiyatro ve sinema oyuncusu Erdal Tosun için tiyatroya adım attığı Beşiktaş Kültür Merkezi’nde tören düzenlendi.

01.12.2016 14:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden tiyatro ve sinema oyuncusu Erdal Tosun için tiyatroya adım attığı Beşiktaş Kültür Merkezi'nde tören düzenlendi. Törende tiyatrocu arkadaşı Yılmaz Erdoğan gözyaşlarına hakim olamadı.

Sarıyer'de geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden tiyatro ve sinema oyuncusu Erdal Tosun için tiyatroya başladığı Beşiktaş Kültür Merkezi'nde (BKM) tören düzenlendi. Törene, Erdal Tosun'un annesi Sevim Tosun, eski eşi İlknur Tosun ile kızı Zeynep, birlikte sahne aldığı Demet Akbağ, Yılmaz Erdoğan ile Cem Yılmaz, Sermiyan Midyat ve çok sayıda tiyatro ve sinema oyuncusu katıldı. Tören Erdal Tosun'un cenazesinin salona getirilmesiyle başladı. Törende Erdal Tosun'un rol aldığı tiyatro ve sinemalardan kesitler katılımcılara izletildi.

Yılmaz Erdoğan, Erdal Tosun'un ardından ağladı

Törende konuşan Erdal Tosun ile BKM'de aynı sahneyi paylaşan tiyatro ve sinema oyuncusu Yılmaz Erdoğan, üzüntüsünü dile getirerek, "Galiba ülkemizin içinde en çok kahkaha atılan binası ve bu kahkahaların bir çoğunda tosun imzası var. Gürdal'ın, Erdal'ın… Bu kaçınılmaz bir şey hepimiz bir süre buralarda oyalanıp, gideceğiz. Bir komedyenin de hayata attığı imza, sebep olduğu kahkahalar bence. Erdal işimizi şöyle çok zorlaştırdı; nereye bakarsanız bakın, başınıza ne gelirse gelsin mutlaka Erdal Tosun'u hatırlatan bir şeyler olacaktır. Bir geziye de gitsen, yani hayatımızın bundan sonrasında, belki refleks olarak onun telefonunu arayacağız çünkü o kadar dolu, o kadar her şeye hakim, hatta bununla ilgili çok da takılıyorduk, Google'dan önce Erdal vardı yani. Her şeyi bilir ve gerçekten sonunda haklı çıkardı. Bir de şunu söylemek isterim, Tosun ailesi bu ülkenin en efsanevi ailesi bence. Güldürmek için gelmiş ve giderken de şaşırtıcı bir biçimde giden, çok üzücü bir biçim de giden ama hepimizin beynimizin içine geçmiş insanlardı. 16 yıl önce buradan Erdal'la beraber Gürdal'ı uğurlamıştık, onlar bir yere gitmiyorlar, bizimleler ve buradalar" dedi.

"Erdal ile bu sahnede çok acıyla çok insanı buradan uğurladık"

Demet Akbağ ise törendeki konuşmasında duygularına hakim olmazken, güçlükle ayakta durduğu görüldü. Demet Akbağ, "10 saniyelik saçma bir tesadüf eseri bugün burada toplandık. Bir 10 saniye sadece bizleri buraya toplayan şey. Buna söylenecek hiçbir şey yok gerçekten, yetmiyor kelimeler. Yılmaz'ın dediği gibi bu çatı altında çok güldük, şu anda da burada çok eğlendiğimiz, çok şey paylaştığımız herkes var burada çok acılı vedalar yaptık, Erdal ile de bu sahne de çok acıyla çok insanı buradan uğurladık. 16 yıl önce Gürdal gittikten sonra benim uğurumdu onun resmini öpüp sahneye çıkmak. Şimdi bu uğur iki tane oldu. Onları çok seviyorum" diye konuştu.

Erdal Tosun'un ölümünün ardından "Söylenecek hiçbir şey yok ki" diyen oyuncu Sermiyat Midyat ise, "Her ölüm erken ölüm, onun ki çok erken oldu. Sinir bozucu olan onun böbrek hastasıydı ve diyalize gidiyordu sürekli neredeyse haftada her gün, ona giderken trafik kazası geçirdi. Bir yanda nerede hata var kim suçlu trafikle ilgili, 50 bin tane duygu içindeyim herkese sabır diliyorum" şeklinde konuştu.

Oyuncu Cem Kurtoğlu da, "Rahmeti bol olsun inşallah. Demet'in de söylediği gibi 10 saniyelik tesadüften dolayı burada toplandık. Böyle toplantılar hiç hoş olmuyor. Allah geriye kalanlara sağlık versin" dedi.

Yapılan tören sonunda Erdal Tosun için helallik alındı. Alınan helallik ve yapılan dua sonrasında Erdal Tosun'un cenazesi omuzlara alınarak cenaze aracına konuldu. Erdal Tosun'un cenazesi, cenaze namazı için Levent Afet Yolal Camii'ne götürüldü. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Erdal Tosun İçin Tiyatroya Adım Attığı Bkm'de Tören - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.

  • Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı
    01:58 Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı

    Kırıkkale'nin Kaletepe Mahallesi'nde meydana gelen kazada, bir ambulans ile ticari taksi çarpıştı. Kazada, sürücüler ve ambulansta bulunan sağlık personeli olmak üzere toplam 4 kişi yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.

  • Ümraniye'de Kontrolden Çıkan Araç 14 Araça Çarptı
    01:58 Ümraniye'de Kontrolden Çıkan Araç 14 Araça Çarptı

    Ümraniye'de sürücüsünün kimliği belirlenemeyen bir hafif ticari araç, kontrolden çıkarak park halindeki 14 araca çarptı. Sürücü kazayı yara almadan atlatırken, araçlarda hasar meydana geldi. Polis ekipleri olay yerine gelerek caddeyi trafiğe kapattı. Kaza yapan sürücü işlemler için polis merkezine götürüldü ve araçların çekiciyle kaldırılmasının ardından cadde yeniden trafiğe açıldı.

  • Ümraniye'de frenleri tutmayan araç park halindeki 14 araca çarptı
    01:57 Ümraniye'de frenleri tutmayan araç park halindeki 14 araca çarptı

    Ümraniye'de frenleri tutmayan bir araç, seyir halindeyken park halindeki 14 araca çarptı. Kazada şans eseri ölen veya yaralanan olmazken, otomobillerde maddi hasar meydana geldi. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Kaza sonrası sürücü ifade için karakola götürüldü.

  • Giresun'da kuyumcu soygunu soruşturması devam ediyor
    01:53 Giresun'da kuyumcu soygunu soruşturması devam ediyor

    Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı, Bulancak ilçesinde bir kuyumcunun soyulması olayına ilişkin soruşturma işlemlerinin hala devam ettiğini açıkladı. Olayın gerçekleştiği gün yakalanan 3 şüpheli tutuklandı ve suç aletleri ile gasbedilen ziynet eşyaları ele geçirildi. Soruşturma devam ederken, kamuoyuna gelişmeler hakkında bilgi verileceği belirtildi.

  • Denizli'nin Tavas ilçesinde yeni bir kaza meydana geldi
    01:40 Denizli'nin Tavas ilçesinde yeni bir kaza meydana geldi

    Denizli'nin Tavas ilçesinde 10 gün önce 3 kişinin öldüğü kaza bölgesinde, bugün yeni bir kaza meydana geldi. Otomobil ile kamyonetin çarpıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Kaza; Tavas ilçesi Güzelköy Mahallesi Dümberek mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; 19 gün önce 4 ölümlü bir kazananın yaşandığı aynı mevkide karşı yönlerden gelen kamyonet ile otomobil çarpıştı. Çarpışmanın şiddetiyle kamyonet yola devrilirken, otomobil ise yol kenarındaki yağmur suyu tahliye kanalını da aşarak tarlaya savruldu. Kazada, kamyonet sürücüsü İ.H.M. ile otomobilde bulunan Hakan İ. ve Levent C. yaralandı. Karahisar ve Tavas itfaiye ekipleri tarafından sıkıştıkları araçlardan kurtarılan yaralılar, sağlık ekiplerine teslim edildi. Ambulanslarla hastaneye sevk edilen yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Aynı bölgede 9 Nisan tarihinde meydana gelen kazada, Mehmet Fışkınlı (50) yönetimindeki 20 B 4012 plakalı otomobil ile Yusuf Yusmak (16) idaresindeki plakasız motosiklet ile çarpışmıştı. Kazada motosiklet sürücüsü Yusuf Yusmak ile motosiklette yolcu konumundaki Yavuz Yumaç (14) ve otomobil sürücüsü Mehmet Fışkınlı yaşamını yitirmişti.

  • Hatay'da aranan şahıs yakalandı ve cezaevine gönderildi
    01:29 Hatay'da aranan şahıs yakalandı ve cezaevine gönderildi

    Hatay'ın Dörtyol ilçesinde hırsızlık suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasıyla aranan M.S., polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. M.S., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • İskenderun'da Yağma ve Kasten Yaralama Şüphelisi Tutuklandı
    01:28 İskenderun'da Yağma ve Kasten Yaralama Şüphelisi Tutuklandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde meydana gelen yağma ve kasten yaralama olayının şüphelisi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanan şüpheli üzerinden bir adet pasaport, müştekiye ait kimlik ve 700 TL nakit para ele geçirildi.


Advertisement