Erdek'in Ocaklar Plajlarını Yosunlar Sardı - Son Dakika
Güncel

Erdek'in Ocaklar Plajlarını Yosunlar Sardı

Güney Marmara'nın tatil merkezlerinden Erdek ilçesinin Ocaklar mevkisinde, plajları saran yosunlar nedeniyle vatandaşlar sıkıntılı günler geçiriyor.

05.08.2014 14:11  Güncelleme: 14:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Güney Marmara'nın tatil merkezlerinden Erdek ilçesinin Ocaklar mevkisinde, plajları saran yosunlar nedeniyle vatandaşlar sıkıntılı günler geçiriyor.

Belediye ekipleri, turistlerin şikayetlerinin artması üzerine iş makineleriyle her gün yaklaşık 50 ton yosun alarak plajları temizlemeye çalışıyor. Görevliler son 1,5 ayda bin traktör dolusu yosun topladı.

Erdek Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Yapakçı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl 1,5 ay karadan denize poyraz estiğini belirterek, bu yıl ise bu durumun tersine döndüğünü söyledi.

Bölgede 20-30 yıl önce deniz kıyısının daha derin olduğunu vurgulayan Yapakçı, şöyle konuştu:

"Sellerle taşınan topraklar, denizimizi doldurdu. Derinlik azalınca yosunlaşma oldu. Bu yıl yaz sezonunda bin traktör yosun taşıdık. Bizi zora sokan olaylarından biri de kumsalı Milli Emlak Genel Müdürlüğü kendi tasarrufuna aldı. Şezlong, şemsiye kurulacak alanları Milli Emlak kendi kiraya veriyor, ücretini onlar alıyor ve müdahaleyi bizden bekliyorlar. Biz de Erdek Zabıta Müdürlüğü kanalıyla Milli Emlak'a bir yazı gönderdik; 'Nasıl ki bu alanın parasını ücretini alıyorsanız, bunların temizliği ve güvenliğinden de siz sorumlusunuz' diye. Yetki karmaşası bundan oluyor. Otel ve motel sahiplerini de uyardık; 'Plaj alanının temizliğini yapın, çöpleri yola çıkarın, biz oradan alalım' diye." - Balıkesir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Erdek'in Ocaklar Plajlarını Yosunlar Sardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement