Erdek'te Cankurtaran Kursu Verilecek - Son Dakika
Yerel

Erdek'te Cankurtaran Kursu Verilecek

Erdek Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yusuf Bayrak, sahil bandında bulunan otel çalışanlarına cankurtaran kursu verileceğini belirtti.

19.06.2015 14:40  Güncelleme: 14:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erdek Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yusuf Bayrak, sahil bandında bulunan otel çalışanlarına cankurtaran kursu verileceğini belirtti.

Bayrak, yaptığı açıklamada, yaz turizminin yaygın görüldüğü ilçede boğulma vakalarına karşı bölgede faaliyet gösteren otel çalışanlarına 64 saatlik cankurtaran kursu vereceklerini söyledi.

Bu eğitim sayesinde denizde olabilecek boğulma vakalarında çalışanların ilk müdahale edebileceğini ifade eden Bayrak, şunları kaydetti:

"Erdek deniz turizminde önemli bir yer. Her yıl binlerce yerli ve yabancı denize girmek için ilçemizi tercih ediyor. Burada oluşabilecek olumsuz olayların önüne geçmek için böyle bir kurs vermeyi düşündük. Kurs sonrasında eğitime katılanlar ihtiyaç duyulduğunda, su içinde şuurlu ya da şuursuz kazazedeye, müdahale edip tehlike oluşturan ortamdan uzaklaştırabilecek. 64 saatlik kurs sonunda katılımcılara sertifika vereceğiz."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Erdek'te Cankurtaran Kursu Verilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement