Erdek'te Kırmızı Soğan Üretimi - Son Dakika
Yerel

Erdek'te Kırmızı Soğan Üretimi

Türkiye'nin kırmızı soğan ambarı olarak bilinen Erdek'te, üreticiler bu yıl bin 500 ton ürün hedeflediklerini belirtiler.

15.07.2015 11:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin kırmızı soğan ambarı olarak bilinen Erdek'te, üreticiler bu yıl bin 500 ton ürün hedeflediklerini belirtiler.

Erdek Ticaret Odası Başkanı Mimar Özlem Sarı, Ballıpınar Mahallesinde yaklaşık bin dönümlük arazide kırmızı soğan ekildiğini ve bundan bu yıl bin 500 ton ürün hasat edeceklerini söyledi. Üreticilerin verimden memnun ancak fiyattan memnun olmadığını dile getiren Sarı, kırmızı soğanın ihracatın yanında İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerden alıcı bulduğunu aktardı.

Kırmızı soğanın en kalitelisinin bölgelerinde yetiştiğini vurgulayan üreticilerden Zekayi Kaya, şöyle konuştu:

"Önce bir liranın üzerinde sattığımız kırmızı soğan, daha sonra bir liraya kadar düşüyor. Bu fiyat 10 yıldır böyle hep zararına çalışıyoruz. Oysaki bu soğanın faydaları saymakla bitmez. Tüm soğancılar kendi topraklarında ekip denediler ama bu soğanın kalitesine erişemediler. Sadece bu lezzeti bizim topraklarımız ve denizden gelen esinti veriyor. Oysa emeğimizin karşılığını alamıyoruz. Yıllardır kilo fiyatı yerinde sayıyor."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Erdek'te Kırmızı Soğan Üretimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement