Erdek Tüketiciyi Koruma Derneği Başkanı Kirazoğlu Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Erdek Tüketiciyi Koruma Derneği Başkanı Kirazoğlu Açıklaması

''Bandırma'dan Biga'ya kadar olan alana kimyasal sanayi yatırımlarının yapılmasının ön görülüyor.

09.11.2014 11:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erdek Tüketiciyi Koruma Derneği Başkanı Hatice Kirazoğlu, " Bandırma'dan Biga'ya kadar olan alana kimyasal sanayi yatırımlarının yapılmasının ön görülüyor. Bu alanın kimyasal sanayi alanına dönüştürülmesi ülkenin önemli turizm merkezlerinden olan Erdek'in yok olması anlamına gelmektedir." dedi.

Kirazoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, 1/100.000'lik çevre düzeni planlarının Erdek Körfezini bitireceğini savundu. Kirazoğlu, "Bandırma'dan Biga'ya kadar olan alana kimyasal sanayi yatırımlarının yapılmasının ön görülüyor. Bu alanın kimyasal sanayi alanına dönüştürülmesi ülkenin önemli turizm merkezlerinden olan Erdek'in yok olması anlamına gelmektedir. İlçede yaşayan vatandaşlar olarak buna müsaade edebilmemiz söz konusu değildir. İlk etapta ilçede bulunan sivil toplum örgütleriyle birlikte imza kampanyası düzenleyeceğiz" diye konuştu. .

Bandırma'nın Hıdır Mahallesi'nde bulunan bir doğal gaz dönüşüm santralinin deniz suyunu soğutma suyu olarak kullanmasının ardından bahse konu bölgede deniz suyundaki sıcaklıkların 2 derece arttığını öne süren Kirazoğlu, "Artıştan denizlerimizdeki balık popülasyonu olumsuz yönde etkilenmiştir. Bundan 5 yıl öncesinde kadar jumbo karides ve kalkan balığının merkezi olan bu alanlarda şimdi bu balıkları bulabilmek söz konusu değildir" şeklinde konuştu. - Balıkesir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Erdek Tüketiciyi Koruma Derneği Başkanı Kirazoğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement