Erdem; "27 Mayıs 1960; Darbelerin Anası" - Son Dakika
Yerel

Erdem; "27 Mayıs 1960; Darbelerin Anası"

Erdem; "27 Mayıs 1960; Darbelerin Anası"

AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, “Bizler, 66 yıl önce merhum Mendres’in haykırdığı ‘Yeter, söz milletindir’ şiarını aynı kararlılıkla uygulamaktayız” dedi.

27.05.2016 12:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, "Bizler, 66 yıl önce merhum Mendres'in haykırdığı 'Yeter, söz milletindir' şiarını aynı kararlılıkla uygulamaktayız" dedi.

27 Mayıs darbesinin yıl dönümü dolayısıyla bir açıklama yapan Mehmet Erdem, "27 Mayıs 1960 darbesi 'Yeter, söz milletindir' haykırışıyla iktidar olan DP ve Adnan Menderes efsanesini postallar altında ezmeyi amaçlamış olmakla beraber 1971 muhtırasının, 12 Eylül darbesinin ve 28 Şubat post-modern darbesinin de ilham kaynağı olmuştur. Millet iradesinin sesi, demokrasi şehidimiz Adnan Menderes yüreği vatan sevgisiyle dolu olan halka hizmeti Hakk'a hizmet sayan Türk milletinin asil bir evladıdır. Aydın'ımızın gururu olan Adnan Menderes'in lideri olduğu DP iktidarı döneminde büyük atılımlar yapılmış ülkemizin refah seviyesi çok büyük bir hızla artmıştı. Adeta bir şantiye halini alan Türkiye'de barajlar, limanlar, tarımsal sulama tesisleri, hidroelektrik santraller, hava alanları görülmemiş bir süratle inşa edilmeye başlandı" dedi.

"Kimsesizlerin kimi olan Menderes, Türk halkının yönetimde söz sahibi olmasını sağlamış, milli egemenliğin ne olduğunu vatandaşlarımıza hissettirmiştir" diyen Erdem, sözlerini şöyle tamamladı: "Adeta bir intikam duygusuyla 17 Eylül 1961 günü öğle saatlerinde İmralı Adası'na kurulan darağacında infaz rahmetli Menderes, Dış İşeri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu, Maliye Bakanı Hasan Polatkan tam anlamıyla demokrasi şehitlerimizdir. Bu değerlerimizi idam ederek onların başlattığı hareketi sonlandırmayı uman darbeci zihniyet bu emeline ulaşamadığı gibi bu hareketin daha da güçlenerek halkımızın demokrasi bilincinin artmasına vesile olmuştur. Bizler de, 66 yıl önce merhum Menderes'in haykırdığı 'Yeter, söz milletindir' şiarını aynı kararlılıkla uygulamaktayız. Rahmetli Menderes'in temellerini attığı Türk Demokrasisi, atlattığı bütün badirelere rağmen dimdik ayaktadır. O günlerden bu zamana geçen süreç içerisinde pek çok kayıplar verildi, acılar yaşandı. Birçok alanda uçurumun kıyısına getirildik. Kirli oyunlara maruz bırakıldık. Ama hamdolsun ki her badireyi aştık, her oyunu bozduk.Milli iradeyi küçümseyenlere, vesayet altına almaya çalışanlara,değişim azmini kırmak isteyenlere gereken cevabı millet olarak verdik. Aydınlılar olarak rahmetli hemşerimiz Başvekil Adnan Menderes'e her zamankinden daha fazla sahip çıkmamız gerektiğini belirtiyor, Menderes ve arkadaşlarını bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz" - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Erdem; '27 Mayıs 1960; Darbelerin Anası' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement