Erdem: ''Artık beylerin, seçkinlerin, halkı 'bilmez, cahil' görenlerin belirleyeceği bir cumhurbaşkanı olmayacak'' - - Son Dakika
Politika

Erdem: ''Artık beylerin, seçkinlerin, halkı 'bilmez, cahil' görenlerin belirleyeceği bir cumhurbaşkanı olmayacak'' -

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, Cumhurbaşkanı seçimine ilişkin, "Halk oylaması yapıldı, büyük bir oranda da halk buna destek verdi ve şimdi ilk tatbikatını 10 Ağustos'ta yapacağız. Bu ne demektir?

04.08.2014 22:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, Cumhurbaşkanı seçimine ilişkin, "Halk oylaması yapıldı, büyük bir oranda da halk buna destek verdi ve şimdi ilk tatbikatını 10 Ağustos'ta yapacağız. Bu ne demektir? Artık beylerin, seçkinlerin, halkı 'bilmez, cahil' görenlerin belirleyeceği bir cumhurbaşkanı olmayacak. Halk kimi istiyorsa, artık o olacak, o bakımdan bu seçim önemli" dedi.

Cumhurbaşkanı seçimi çalışmaları kapsamında Sivas'a gelen Erdem, bir süre önce MHP'den AK Parti'ye katılan Yıldızeli Belediye Başkanı Yılmaz Navruz'u makamında ziyaret etti. Erdem, başkan Navruz'a "hayırlı olsun" dileğinde bulundu.

Daha sonra belediye meclis salonunda vatandaşlara hitap eden Erdem, Cumhurbaşkanı seçiminde çok iyi neticeler alacaklarını söyledi. Cumhurbaşkanını ilk defa halkın seçeceğini ifade eden Erdem, "Doğru olanı da bu. Cumhur halk demektir, demek ki halk da kendi başkanını seçmeli. Geçmişten bugüne kadar 11 cumhurbaşkanı seçimi oldu. Bunların çok önemli bir kısmı sancılı ve sıkıntılı oldu. Özellikle halkı yok sayanlar, halka değer vermeyenler, 'halka bırakırsak onlar yanlış yapar' diyenler, halka bırakmama adına cumhurbaşkanlığı seçimlerinde hep sıkıntı oluşturmuşlardır" diye konuştu.

Zaman zaman cumhurbaşkanı seçimi öncesinde darbeler yapıldığını belirten Erdem, daha sonraki seçimlerde birtakım baskılar oluşturulduğunu kaydetti. 2007 yılında yapılan cumhurbaşkanı seçiminin oldukça sıkıntılı olduğunu anlatan Erdem, "Daha önceki uygulamalar, daha önceki temayüller rafa kaldırıldı, cumhurbaşkanı seçimi yaptırmak istemediler" ifadesini kullandı.

Halktan aldıkları destekle cumhurbaşkanı seçimini halka yaptırdıklarını söyleyen Erdem, şunları kaydetti:

"Halk oylaması yapıldı, büyük bir oranda da halk buna destek verdi ve şimdi ilk tatbikatını 10 Ağustos'ta yapacağız. Bu ne demektir? Artık beylerin, seçkinlerin, halkı 'bilmez, cahil' görenlerin belirleyeceği bir cumhurbaşkanı olmayacak. Halk kimi istiyorsa, artık o olacak, o bakımdan bu seçim önemli. İnşallah bu göreve en liyakatlı, en layık kişi Recep Tayyip Erdoğan'dır. Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptıkları ortada. Yani bürokrat olarak gelmedi, bu ülkeye hizmet ede ede geldi. Çözülmez zannedilen problemleri çözdü ve 2002 yılına geldiğimizde de bitmiş bir Türkiye'yi teslim aldı. Şimdi herkesin mutlu olduğu, dostlarımızın sevindiği, düşman olanların da tabi bu mutluluktan rahatsız olduğu bir Türkiye'yi ortaya koydu."

Türkiye'de huzur içerisinde yaşanıldığını ancak dost ve komşu ülkelerde huzursuzluk olduğunu belirten Erdem, Filistin'de katliam, etnik temizlik ve soykırım yapıldığını vurguladı.

Ekrem Erdem, Gezi olaylarına da değinerek, "Gezi'yi niye yaptılar? Türkiye'yi Mısır'a çevirmek için. 17 Aralık'ta, 25 Aralık'ta bir cemaat operasyonuyla karşı karşıya kaldık. Bu da nedir? Türkiye'yi Mısır'a ve Suriye'ye benzetmek için. Mısır ve Suriye'de ne oldu? Devlet resmen kendi halkına kurşun sıktı ve öldürdü. Buna karşı net tavrı kim koydu? Başbakan Recep Tayyip Erdoğan" dedi.

- " Eğer bir cemaat siyasete soyunuyorsa o cemaat illegaldir, gayrimeşrudur"

Başbakan Erdoğan'ın Türkiye'yi büyüttüğünü, koruduğunu ve kollamaya çalıştığını söyleyen Erdem, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Siyaset nerede yapılır? Siyasi partilerde yapılır. Eğer bir cemaat siyasete soyunuyorsa o cemaat illegaldir, gayrimeşrudur. Çünkü siyasetin meşru yolu siyasettir. Böyle bir düşüncen varsa partini kurarsın, milletin karşısına çıkarsın, projelerini sunarsın, milletten destek alırsan hizmet edersin. Bunlar ne yapıyor, darbecilik yapıyor. İşte kendi cemaat mensupları, bu gayri ahlaki, sen maaşı devletten alacaksın, emri de gidip cemaatten alacaksın, yurt dışındaki bir cemaat reisi görüntüsündeki birisinden alacaksın. Böyle bir şey kabul edilebilir değil. Eninde gecinde bu tür yapılar bitecek. Darbeleri bitirdik, darbeye artık Türkiye'de kimse cesaret edemez. Darbeyi bitirdik derken bu sefer de paralel bir darbe, onu da desteğinizle Allah'ın izniyle bitireceğiz. Cemaat İsrail'le iş tutuyor. Bu babayiğitlerin niye Filistin meselesinde sesi çıkmıyor, yürek ister. Çünkü öbürleri efendileri, efendilerine ses çıkartabilirler mi? Çıkartamazlar."

Kamuoyu yoklamalarının Cumhurbaşkanlığı'nda Recep Tayyip Erdoğan'ı gösterdiğini kaydeden Erdem, buna rağmen çalışmalarının aralıksız sürdüğünü söyledi. Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nu miting yapmadığı için eleştiren Erdem, "Niye? Ne söyleyecek garibim, konuşsa batacak, en iyisi konuşmaması. El sıkarak dolaşıyor" dedi.

Cumhurbaşkanını halkın seçecek olması nedeniyle CHP'nin Ekmeleddin İhsanoğlu'nu aday gösterdiğini savunan Erdem, şunları kaydetti:

"Dışarıdan ithal ettikleri, CHP ile uzaktan yakından ilgisi olmayan birisini aday yaptılar. CHP, CHP'li birisini aday yapamadı. Onlar şunu biliyorlar, 'biz bu milletle örtüşmüyoruz, bu millet bize oy vermez', onun için gitti CHP dışarıdan birisini aday yaptı. MHP ile CHP'nin bir araya gelmesi akla zarar değil mi? Şimdi kalktılar ortak bir adayla karşımıza çıktılar. Bu da başka bir operasyon, bu başka bir tezgah, başka bir oyun. Ama onların gözden kaçırdıkları bu milletin büyüklüğüdür, yüceliğidir. Bu millet oyun boza boza geldi."

Daha sonra AK Parti İlçe Başkanlığı'nı ziyaret eden Erdem, esnafı gezerek Cumhurbaşkanı seçiminde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a destek vermelerini istedi.

- Ulaş ilçesini gezdi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, Yıldızeli'ndeki temaslarının ardından Ulaş ilçesine geldi.

Ulaş Belediye Başkanı İsrafil Göçgün, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Gencer ve partililer tarafından belediye girişinde karşılanan Erdem, belediyenin çalışmaları hakkında Göçgün'den bilgi aldı.

Ulaş Gölü piknik alanında vatandaşlarla sohbet eden Erdem, 10 Ağustos'ta Cumhurbaşkanı seçimi için sandık başına gitmelerini ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a desteklemelerini istedi.

-AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erdem

Erdem: \'\'Artık beylerin, seçkinlerin, halkı \'bilmez, cahil\' görenlerin belirleyeceği bir cumhurbaşkanı olmayacak\'\' -
Kaynak: AA

Son Dakika Politika Erdem: ''Artık beylerin, seçkinlerin, halkı 'bilmez, cahil' görenlerin belirleyeceği bir cumhurbaşkanı olmayacak'' - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement