Erdem: Cetveli Aşağı Kaydırmış Olsalardı Belki Kobani'de Bu Sıkıntı Yaşanmayacaktı - Son Dakika
Güncel

Erdem: Cetveli Aşağı Kaydırmış Olsalardı Belki Kobani'de Bu Sıkıntı Yaşanmayacaktı

Erdem: Cetveli Aşağı Kaydırmış Olsalardı Belki Kobani\'de Bu Sıkıntı Yaşanmayacaktı

Ak Parti Genel Başkan yardımcısı Ekrem Erdem, "Birinci dünya harbinde cetvelleri ellerine alarak yeni devletler kuruldu.

16.11.2014 20:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ak Parti Genel Başkan yardımcısı Ekrem Erdem, "Birinci dünya harbinde cetvelleri ellerine alarak yeni devletler kuruldu. Cetveli biraz yukarı kaydırsalan bugün belki Türkiye'nin olan bazı yerler Suriye'de kalacaktı. Cetveli biraz aşağı kaydırsalardı belki Kobani'de bu sıkıntı yaşanmayacaktı"dedi.

Ak Parti Genel Başkan yardımsıcı Ekrem Erdem, partisinin Mardin'de düzenlenen Genişltilmiş İl Başkanları toplantısına katıldıktan sonra Midyat ilçesini ziyaret etti. İçişleri eski Bakanı Muammer Güler, milletvekilleri Gönül Bekin Şahkulubey ve Abdurrahim Akdağ ile birlikte Midyat'a gelen Erdem, ilk olarak Ak Parti ilçe binasını ziyaret etti. Ak Parti Midyat İlçe Başkanı Melih Güneştan ve partililerle bir araya gelen Erdem, burada bir konuşma yaptı. Suriye ve Irak'tan gelen mültecilere kucak açtıkları için suçlandıklarını belirten Erdem, "Ezidiler'e kucak açtığımız için suçlanıyoruz. 'Siz onlara harcayacak paranızı ülke insanınıza harcayın' diyorlar. Onlar bilmiyor ki onlarda bizim insanımız" dedi.

CETVELLERİ ELLERİNE ALARAK YENİ DEVLETLER KURDULAR

1'inci dünya savaşında cetvellerle yeni devletler kurulduğunu öne süren Erdem, "Cetveli biraz yukarı kaydırsalar bugün belki Türkiye'nin olan bazı yerler Suriye'de, Irak'ta kalacaktı. ya da cetveli biraz aşağı kaydırmış olsalar belki Kobani'de bu sıkıntı yaşanmayacaktı, Suriye'de, Musul'da bile belki bu sıkıntılar yaşanmayacaktı. Demek istediğim Kürdü de, Türkmen'i de Arap'ı da bizim kardeşimiz, biz birlikte kardeşiz. Ezidi de bizim kardeşimiz. Yeter ki birbirimize saygı gösterelim. Kimsenin dini, kimsenin ırkı, kimsenin mezhebi kimseyi ilgilendirmez. Bilesiniz ki Türkçe her ne kadar bizimse, Kürtçe de o kadar bizim. Türkçe ne kadar bizimse Arapça da o kadar bizim. Arapça ne kadar bizimse Farsça da o kadar bizim. Ak Parti'den önce Kürtçe konuşmak bile partileri kapattırma sebebiydi. Ama şimdi ciddi mesafeler kat edildi" dedi.

Konuşmasının ardından Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu'nu makamında ziyaret eden Ekrem Erdem, belediye çalışmaları hakkında bilgi aldı. Daha sonra Midyat Çarşısını gezen Erdem, Ak Parti Midyat İlçe Başkanı Melih Güneştan tarafından onuruna verilen yemeğe katıldı. Erdem ve beraberindekiler yemekten sonra Ankara'ya dönmek üzere Midyat'tan ayrıldı. - Midyat

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erdem: Cetveli Aşağı Kaydırmış Olsalardı Belki Kobani'de Bu Sıkıntı Yaşanmayacaktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement