Erdem Gül: Haber Yazdım, Tutuklanmak Üzereyim - Son Dakika
Güncel

Erdem Gül: Haber Yazdım, Tutuklanmak Üzereyim

MİT TIR'ları haberleri nedeniyle mahkemeye çıkan Erdem Gül, "Haber yazdım tutuklanmak üzereyim" dedikten kısa süre sonra tutuklandı.

27.11.2015 00:21  Güncelleme: 00:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetenin Ankara temsilcisi Erdem Gül'ün sorgusu tamamlandı. Karar için duruşmaya ara verildi. Verilen arada açıklama yapan Erdem Gül 'Haber yazdım tutuklanmak üzereyim' dedi. Gül bu sözlerinden kısa süre sonra tutuklanarak cezaevine gönderildi. CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem'in internet üzerinden yaptığı canlı yayında Cumhuriyet Gazetesi Ankara temsilcisi Erdem Gül açıklama yaptı. Gül, şunları söyledi:

"DELİL GÖSTERMEDİLER"

"Ben savunmamda da söyledim. Yazdığım haber nedeniyle bana savcılıkta da burada da sorgumda da yönelttikleri suçlamalar karşısında yazdığım bir haber dışında hiçbir delil göstermediler.

"KİMİN NE YAPTIĞINA DAİR DELİL GÖSTERMEDİLER"

Ben yazdığım haber nedeniyle casusluktan tutun da bir örgüte üye olmadan da, devletin sırlarını ifşa etmekten yargılanıyorum. Kiminle ne yaptığıma dair delil göstermediler. Haber yazdım tutuklanmak üzereyim. Hakimin diyeceği kararla iş bitmiş olacak."

İSTANBUL BAROSU TUTUKLAMAYLA İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI

İşte İstanbul Barosu'nun Can Dündar ve Erdem Gül'ün tutuklanmasından sonra yaptığı o açıklama:

"ÖZGÜRLÜKLER ALANINDA VARDIĞIMIZ SON KARANLIK EVREDİR"

"Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün tutuklanması kararı, ülkemizde hukukun geldiği son çaresizlik değilse, özgürlükler alanında vardığımız son karanlık evredir. İstanbul Barosu olarak, böyle bir karara tanıklık etmiş olmayı, hukukçu kimliğimizle bağdaştıramadığımızı itiraf ediyoruz.

"BASIN TARİHİNDE BİR LEKE OLACAKTIR"

Bu karar, halkın haber alma özgürlüğüne indirilen bir darbe niteliğindedir. Belki bundan daha da önemlisi, gelecekte haberin oluşturulmasındaki unsurları değiştiren bir korkunun yaratılmasının amaçlanmış olmasıdır. Zira bu karar, basın özgürlüğünün tarih boyunca edindiği kazanımları yok sayan bir belgedir. Bu niteliği ile de basın tarihinde bir leke olacaktır.

'PES' DİYORUZ"

Karar, Türk Hukukunun içinde bulunduğumuz zaman dilimindeki açmazının da görüntüsüdür. Özel olarak oluşturulan Mahkemelerle, açıkca yargıya müdahale niteliği taşıyan beyanların yanyana getirilebildiği bir atmosferde, hukuk adına soluk almak ne denli olası ise, Can Dündar ve Erdem Gül'ün casusluğunu ve örgüt üyeliğini anlamak da o denli olasıdır. Dünyanın en büyük Barosu olarak "pes" diyoruz. Pes."

Erdem Gül: Haber Yazdım, Tutuklanmak Üzereyim

Son Dakika Güncel Erdem Gül: Haber Yazdım, Tutuklanmak Üzereyim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (53)

  • Salihoğlu : Allahın laneti vatan hainilerinin üzerinde olsun . 24 4 Yanıtla
  • güvenlik : bisey yapmadiysan kprkmazdin demmekki bseyler var kendi sucunu biliyorsun haber yapmak ayri vatan hainligi ayri 14 1 Yanıtla
  • bd: İyi olmuş. Kim benim vatanımı satarsa cezasını bulsun. 12 2 Yanıtla
  • Mahmut : hadi ordan habercilik miş bal gibi ihanet derler ona 12 2 Yanıtla
  • baskentli: Şu saate kadar yorum yapan aktroller vataniniz elden gidiyor dogru haber yapanlarin özgürlükleri ellerinden aliniyor o zaman kina yakin örümcek kafalilar 4 9 Yanıtla turk: Otesi varmi vatana ihanet daha ne konusyonuz 3 5
  • Ruhsuz insan..: Terbiyesiz herif senin yaptığın hatanın avrupada cezasını duysan Türk hakimlerinin elini öperdin.. 11 2 Yanıtla
  • ZZ: Egr bir ulkede haber alma ve habercilik ozgurlugu yoksa o ulke konusmuyor, dusunmuyor, kararini kendisi veremiyor demektir! Doktorun isini yapmasi nasil engellenemezse ayni sey gazeteci icin de gecerlidir! 1 11 Yanıtla
  • saray : Birkaç yıl sonra çıkar derlerki; kumpas yapıldı, aldatıldık.İyide devlet adamı aldanır mı? 2 9 Yanıtla
  • ali: Gazetcilik demek ülkeni satmakmı biraz ülkenide düşün hayin 10 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement