Erdemir'de Toplu Sözleşmenin İmzalanması - Son Dakika
Yerel

Erdemir'de Toplu Sözleşmenin İmzalanması

Erdemir\'de Toplu Sözleşmenin İmzalanması

Türk Metal Sendikası Ereğli Şube Başkanı Odabaş: "ERDEMİR'de toplu iş sözleşmesi imzalandı.

24.03.2014 22:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Metal Sendikası Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları'ndaki (ERDEMİR) 4 bin 800 çalışanı ilgilendiren toplu iş sözleşmesinin imzalandığını bildirdi.

Odabaş, sendikalarının Ereğli şubesi önünde toplanan işçilere hitaben yaptığı konuşmada, ERDEMİR'i temsilen Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ile sendikaları arasındaki toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlandığını söyledi.

ERDEMİR'de 4 bin 800 işçiyi kapsayan 26. dönem toplu iş sözleşme görüşmelerinin İstanbul'da yapılan oturumu sonucunda masadan anlaşmayla kalkmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Odabaş, şöyle konuştu:

"ERDEMİR'de toplu iş sözleşmesi imzalandı. Bu anlaşmaya görü bütün üyelerimizin aylık ücretlerine seyyanen 675 lira zam alındı. Sosyal yardımlarda da ilk yıl için yüzde 15 artış sağlanmıştır. Yapılan toplu sözleşmeye göre üyelerimize 3 bin lira toplu para da ödenecek. ERDEMİR daha önceki yıllar ERDEMİR Vakfı'na yardım ediyordu. Ancak son dönemlerde bu yardımları durdurdu. Şimdi bu kez Erdemir Vakfı'na 1 milyon lira vermeyi de kabul ettiler. Bunun yanı sıra taşeron işçileri için bir komisyon kurup güzel şeyler olmasını bekliyoruz. Taşeron işçilerimizin durumlarını görüşmeyi de kabul ettik. Toplu sözleşme 1 Eylül 2013 tarihinden itibaren 2 yıl için geçerli olacak." - Zonguldak

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Erdemir'de Toplu Sözleşmenin İmzalanması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement