Erdemir Liman İşçileri ve Ailelerinden Protesto Yürüyüşü - Son Dakika
Güncel

Erdemir Liman İşçileri ve Ailelerinden Protesto Yürüyüşü

Erdemir Liman İşçileri ve Ailelerinden Protesto Yürüyüşü

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde faaliyet gösteren Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş.’ye (ERDEMİR) bağlı liman işletmesinde iş bırakan işçiler, aileleri ile birlikte protesto yürüyüşü gerçekleştirdi.

03.06.2014 20:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde faaliyet gösteren Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş.'ye (ERDEMİR) bağlı liman işletmesinde iş bırakan işçiler, aileleri ile birlikte protesto yürüyüşü gerçekleştirdi.

Erdemir Limanı'nda işletmeyi devir alan firma ile maaş konusunda anlaşamayınca iş bırakan 120 işçi ve aileleri akşam saatlerinde protesto yürüyüşü yaptı. Erdemir ana kapısı önünden yürüyüşe başlatan işçiler yol boyunca sloganlar atıp seslerini duyurmaya çalıştı. Erdemir'de yetkili Türk Metal Sendikası Ereğli Şubesi binasının bulunduğu iş merkezi önünde duran işçiler çeşitli sloganlar attı. İşçiler Ereğli Belediyesi önüne geldiklerinde bir süre durarak seçim döneminde kendilerine verilen sözlerinin yerine getirilmemesine tepki gösterdi.

İşçiler ve aileleri yürüyüşlerini Atatürk anıtı önünde sonlandırırken burada Soma'da hayatını kaybeden 301 madenci için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. İşçi arkadaşlarına hitap eden Bülent Çakır slogan atmalarının sebebinin seçim öncesi kendilerine verilen sözlerin yerine getirilmemesi olduğunu söyledi.

İşçiler buradan sahil bandında bulunan amfi tiyatroya geçerek protestolarına burada devam ettiler. Erdemir liman işçileri daha sonra 2 gündür eylem yaptıkları Erdemir ana kapısı önüne gelerek eylemlerini sürdürdü. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Erdemir Liman İşçileri ve Ailelerinden Protesto Yürüyüşü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement