Erdemli Belediyesi Kurumsallaşıyor - Son Dakika
Yerel

Erdemli Belediyesi Kurumsallaşıyor

Erdemli Belediyesi Kurumsallaşıyor

Mersin'in Erdemli ilçe Belediyesi'nde, kurumsal belediyecilik için stratejik planla ilgili eğitimler verilmeye başlandı.

11.08.2014 17:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in Erdemli ilçe Belediyesi'nde, kurumsal belediyecilik için stratejik planla ilgili eğitimler verilmeye başlandı.

Eğitimlere Belediye yöneticileri ile birlikte belediye dışından birçok kurum ve kişiler de katılıyor. Erdemli Belediyesinin daha kurumsal bir yapıya kavuşturulması için bu çalışmaların yapıldığının altını çizen Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Erdemli'nin önümüzdeki 5 yılını kapsayacak stratejik plan çalışmalarının bu eğitimlerle sürdüğünü dile getirdi. Bu planın Erdemli'nin ve belediyenin geleceği için son derece önemli olduğunu ifade eden Tollu, belediye olarak doğru ve bilimse bir plan için her türlü çalışmayı yaptıklarını söyledi. Erdemli Belediyesi stratejik planını ile belediye hizmetlerinin 5 yıl boyunca planlandığını ifade eden Tollu, "Artık belediyecilik el yordamı ile yapılmayacak. Her türlü hizmet planlaması bu program ile gerçekleşecektir. Hangi yıl, hangi bölgede hangi hizmetleri neden, nasıl ve hangi maliyetle yapacağımızı planlıyoruz. Dolayısı ile plan ne kadar iyi yazılırsa, Erdemli'nin geleceği de o kadar iyi planlanmış olacaktır" dedi.

Erdemli Belediyesi olarak Erdemli tarihinde ilk defa böyle bir çalışma yapıldığına dikkat çeken Tollu, bundan sonrası için de yeni yıllara yönelik en az 5'er yıllık planların yapılmaya devam edeceğini duyurdu. Bu şekilde daha planlı, daha programlı ve daha tasarruflu bir hizmet yapısının olacağına dikkat çeken Tollu, kurumsal bir yapıya sahip olmanın en önemli adımın stratejik plan olacağını söyledi. Erdemli Belediyesi stratejik planının başka stratejik planlardan farklı olacağını ifade eden Tollu, "Başka planlardan esinlenmiyoruz. Elbette ekiplerimiz inceleme ve gözlemlerini yapıyorlar fakat biz kendi planımızı kendimiz yazıyoruz. Bununla ilgili olarak eğitimler alıyoruz. Sadece belediye yöneticilerinin de, belediye çalışanlarının, muhtarlarının, sivil toplum kuruluşlarının, üniversitenin yani toplumun birçok kesiminin görüşlerini de dikkate alıyor, kaydediyoruz. Önümüzdeki günlerde arkadaşlarımız Erdemli ile ilgili her şeyi araştıracak, inceleyecek ve kayıt altına alacaklar. Tüm bu veriler Erdemli Belediyesinin stratejik planını oluşturacaktır" diye konuştu. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Erdemli Belediyesi Kurumsallaşıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement