Erdemli Birey Projesi Başarı Getirdi - Son Dakika
Yerel

Erdemli Birey Projesi Başarı Getirdi

Erdemli Birey Projesi Başarı Getirdi

Adıyaman Valiliği tarafından eğitim kalitesinin yükseltilmesi ve başarı sağlanması için hayata geçirilen ‘Erdemli ve Başarılı Birey Projesi’nin değerlendirme toplantısı yapıldı.

18.02.2015 13:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman Valiliği tarafından eğitim kalitesinin yükseltilmesi ve başarı sağlanması için hayata geçirilen 'Erdemli ve Başarılı Birey Projesi'nin değerlendirme toplantısı yapıldı.

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Vali Yardımcısı Murat Süzen ile birlikte maarif müfettişleriyle Valilik Toplantı Salonunda bir araya geldi. 'Erdemli ve Başarılı Birey Projesi' ile Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavları ile ilgili bir değerlendirme toplantısı yaptı. Toplantının açış konuşmasını Vali Yardımcısı Murat Süzen yaptı. Süzen, Erdemli ve Başarılı Birey Projesinin içeriği ve uygulanması ile ilgili bilgi verdi.

Adıyaman'da Eğitim-öğretim seviyesinin arzu edilen seviyeye çıkarılması amacıyla projelerin devam ettirilerek uygulanmasında kararlı olduklarını belirten Vali Mahmut Demirtaş, "Adıyaman'ın eğitim alanında başarı elde etmesi için gece gündüz çalışıyoruz. Geliştirilebilen dinamik bir proje olan 'Erdemli ve Başarılı Birey Projesi' sayesinde Milli Eğitim Bakanlığı'ndan aldığımız bilgiye göre Adıyaman TEOG sınavlarında büyük bir ilerleme kaydederek Türkiye ortalamasının üstüne çıkmıştır. Geçen yıl ortalama 30 puan başarı sağladık. Bu yılda iyi bir durumdayız. Bu başarının sağlanmasında Vali Yardımcımızın, Milli Eğitim Müdürümüzün, şube müdürlerimizin, maarif müfettişlerimizin, okul müdürlerimizin ve öğretmenlerimizin çok ciddi gayretleri bulunmaktadır. Çocuklarımız bizim geleceğimiz. Gelecekte çocuklarımızı iyi yetiştirebilirsek, onları erdemli birer birey yapabilirsek yarının Türkiye'sini bu gençlerimiz oluşturacaktır" dedi.

Maarif Müfettişlerinin fikirlerini önemsediklerini kaydeden Vali Mahmut Demirtaş, "Bu fikirlerin paylaşılması ile birlikte dinamik bir proje olan Erdemli ve Başarılı Birey Projesini daha da geliştirebilecektir. 2010 yılında İl Özel İdaresine gelen tüm yatırım ödeneğinin 80 milyon TL'dir. Yaptığımız girişim ve çalışmalar sonucunda Adıyaman'a gelen kaynakları artırdık. Sadece 2014 yılında 235 milyon ödenek sağladık. Son iki yılda Adıyaman'a gelen ödenek miktarı ilk defa 200 milyon TL'nin üstüne çıktı ve gelen ödeneğin tamamını Adıyamanlı hemşerilerimizin hizmetine harcadık. Sadece eğitim alanında Adıyaman'da 30 ay içerisinde 100'e yakın okul ile 1100 derslik inşa ettik. Bu okulların büyük bir kısmı bitirilerek hizmete sunuldu. Son üç yılda Adıyaman'a 200 milyonluk bir eğitim yatırımı gerçekleştirildi. İnşaatı devam eden eğitim yatırımlarının tamamen hayata geçirilmesi ile birlikte Adıyaman'da eğitimin niteliğine ve başarısına önemli katkılar sağlanmış olacaktır" diye konuştu.

Vali Mahmut Demirtaş başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda ayrıca, TEOG Sınavlarında büyük bir başarı elde eden merkeze bağlı Bozhüyük Köyü İlköğretim Okulu'nun gösterdiği performans da değerlendirildi. Geçen yıl TEOG başarı sıralamasında 52. sırada bulunan Bozhüyük Köyü ilköğretim Okulu, gösterdiği özverili ve disiplinli çalışma sonucunda 13 puanlık bir artış sağlayarak 25. sıraya yükseldi.

Vali Mahmut Demirtaş, Bozhüyük Köyü ve Yaylakonak Beldesinin TEOG'da gösterdiği başarının memnuniyet verici olduğunu belirtti. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Erdemli Birey Projesi Başarı Getirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement