Erdemli'de Çiftçilere Eğitim - Son Dakika
Yerel

Erdemli'de Çiftçilere Eğitim

Erdemli'nin iÜzümlü ve Şahna mahallelerindeki üzüm üreticilerine hastalık ve zararlılara karşı mücadele eğitimi verildi.

24.06.2014 09:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erdemli'nin iÜzümlü ve Şahna mahallelerindeki üzüm üreticilerine hastalık ve zararlılara karşı mücadele eğitimi verildi.

Alata Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu Müdürlüğü Bitki Sağlığı Bölüm Başkanı Halil Gür, eğitimde yaptığı konuşmada, üzüm üreticilerinin modern tarım yöntemlerini kullanmasıyla daha da kaliteli ürün elde etmeye başladığını söyledi.

Son yıllarda üzüme ve yaprağına olan ilgiden dolayı da üreticilerin daha bilinçli ve özen göstererek üretim yaptığını dile getiren Gür, verilen eğitimleri uygulama çalışmalarıyla da desteklediklerini belirtti.

Üreticilerin yapmış oldukları uygulamaların doğru veya yanlış olup olmadığına baktıklarını anlatan Gür, "Yapılan yanlışların doğrusunu gösteriyoruz. Ayrıca bağlarda kullanılan kimyasalların mühendisler denetiminde zamanında ve dozunda verilmesi gerekiyor. Çünkü bağa verilen kimyasallar ne kadar fazla olur ve de üzüm üzerinde kalırsa insan sağlığına etkisi çok fazla olur. Bu nedenle kimyasal kalıntıya dikkat edilmesi gerekiyor " dedi. - Mersin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Erdemli'de Çiftçilere Eğitim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement