Erdemli'de "Ekonomi Ailede Başlar" Konferansı - Son Dakika
Yerel

Erdemli'de "Ekonomi Ailede Başlar" Konferansı

Mersin Üniversitesi Erdemli Meslek Yüksek Okulu öğrencilerine "Ekonomi Ailede Başlar" konulu konferans verildi.

26.03.2014 10:54  Güncelleme: 12:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Üniversitesi Erdemli Meslek Yüksek Okulu öğrencilerine  "Ekonomi Ailede Başlar" konulu konferans verildi.

Türk Ekonomi Bankası (TEB) Erdemli Şubesi tarafından düzenlenen konferansa, Mersin Üniversitesi Erdemli Meslek Yüksek Okulu'nun Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü öğrencileri katıldı.

TEB Erdemli Şube Müdürü Mustafa Ölmez, okulun konferans salonundaki programda yaptığı konuşmada, hedeflerinin, Türkiye'yi finansal okuryazarlık düzeyinde ölçülebilir düzeye getirmek olduğunu söyledi.

TEB Aile Akademisi'nde bütçe oluşturma ve yönetimi, borçların doğru yönetimi, kredi ve kredi kartlarının doğru kullanımı konularında bilgi verildiğini ifade eden Ölmez, "Özellikle geleceğin bankacı ve sigortacılarının yetiştiği meslek yüksek okullarında eğitim gören öğrencilerimizle bilgi paylaşımı yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

Erdemli Meslek Yüksek Okulu Müdürü Erdem Daşcı da öğrencilerin ve banka yöneticilerinin konuya duyarlı davranmalarından dolayı son derece memnun olduklarını belirtti.

YÖK'ün aldığı bir kararla meslek yüksek okulu öğrencilerinin eğitiminin zorunlu uygulama ağırlıklı olacağı yönündeki kararın son derece mantıklı olduğunu belirten Daşcı, "Türkiye genelinde 850 civarından meslek yüksel okulu var. Bunlarda okuyan öğrencilerimizin yerinde uygulamalı eğitim almaları ve mesleğe geçiş yapmaları taraftarıyız. Mezun olduktan sonra iş kollarında yabancılık çekmeden işletme kültürüne entegre olan öğrenci yetiştirmeyi hedeflemiştik. Bankacılık ve Sigortacılık sektöründe büyük aşamalar kaydettik ve eğitimlerimizi artık uygulamalı olarak veriyoruz" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Erdemli'de 'Ekonomi Ailede Başlar' Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement