Erdemli'de Tarım Fuarına Doğru - Son Dakika
Yerel

Erdemli'de Tarım Fuarına Doğru

Erdemli\'de Tarım Fuarına Doğru

Mersin’in Erdemli ilçesinde ilk kez düzenlenecek tarım fuarının hazırlıkları sürüyor.

21.09.2015 11:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in Erdemli ilçesinde ilk kez düzenlenecek tarım fuarının hazırlıkları sürüyor.

Toprak Ana Fuarcılık, Erdemli Kaymakamlığı, Erdemli Belediyesi, Ziraat Odası, Ticaret ve Sanayi Odası ile Yaş Meyve ve Sebze Komisyoncuları Derneği tarafından düzenlenecek tarım fuarına yurt içinden ve yurt dışından birçok tanınmış firmada katılacak.

Düzenlenecek fuarla ilgili bilgi veren Toprak Ana Fuarcılık Genel Müdürü Hakan Özgenç, fuarın 7-8-9 Ekim tarihlerinde Erdemli ve bölge çiftçisiyle buluşacağını söyledi.

Özgenç, "Bölgenin öncü tohum firmalarının yüzde 90'ı fuarımıza katılım sağlıyor. Yurt dışında ıslah çalışması yapan firmalar da katılıyor. Özellikle yurt dışı firmalar için Erdemli ve çevresinde tarımın güçlü olması, gelmelerindeki en önde gelen sebep. İlaç, gübre ve bitki beslemeye yönelik ürünlerle öne çıkan firmalar da yeni ürünlerini çiftçilere burada tanıtacak. İlk kez düzenlenecek fuara katılımın yüksek olmasını bekliyoruz" dedi.

"ERDEMLİ'DE TARIM DAHA DA GÜÇLÜ OLMALI"

Fuarın bir kuruluşun fuarı olmadığını, fuarın tamamen Erdemli'nin fuarı olduğunu anlatan Özgenç, "Bu Erdemli tarımının daha da gelişmesi için yapılan bir fuar. Amaç Erdemli tarımını güçlü kılmak. Erdemli insanı ekmeğini tarımdan kazanıyor. Ticarette yine tarım üzerinden. Dolayısıyla el birliği ile tarımı daha da güçlendirmek gerekiyor. Erdemli'de tarım güçlü olursa, esnaf güçlenir, esnaf güçlenirse Erdemli kalkınır, yatırımlar kenti olur" diye konuştu.

Mustafa Kemal Atatürk'ün "Köylü Milletin Efendisidir" sözünü de anımsatan Özgenç, "Atatürk köylünün gücünü o yıllarda görmüştür. Köylü olmadığı takdirde sanayi olmaz, hammadde köylümüzün ürettiği ürünlerdir. Dolayısıyla köylü ekonominin bel kemiğidir" şeklinde konuştu.

Fuarın düzenlenmesinde katkısı bulunanlara da ayrı ayrı teşekkür eden Özgenç, "Erdemli Kaymakamı Osman Taştan, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Erdemli'deki bütün sivil toplum kuruluşları başkanları, Erdemli Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Cemile Çelik, Erdemli MYO Müdürü Doç. Dr. İlhan Dağadur, Erdemli Yüksekokulları'ndaki akademisyenlerimizin fuar için değerli katkıları olmuştur. İlk kez düzenlenen bu fuarın yöre çiftçisine faydalı olacağı inancındayız" şeklinde konuştu. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Erdemli'de Tarım Fuarına Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement