Erdemli'de Umreye Gidenler Uğurlandı - Son Dakika
Yerel

Erdemli'de Umreye Gidenler Uğurlandı

Erdemli\'de Umreye Gidenler Uğurlandı

Mersin’in Erdemli ilçesine bağlı Kumkuyu Mahallesi’nden umre ibadeti yapmak üzere kutsal topraklara gidecek 45 kişi için uğurlama töreni düzenlendi.

30.11.2015 13:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in Erdemli ilçesine bağlı Kumkuyu Mahallesi'nden umre ibadeti yapmak üzere kutsal topraklara gidecek 45 kişi için uğurlama töreni düzenlendi.

Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başlanan program ilahiler ve sohbetle sürdü. Yoğun ilgi gören programa yaklaşık 3 bin kişi katıldı. Erdemli İlçe Müftüsü Mahmut Sami Türkmenoğlu, yaptığı konuşmada, "Umre, belirli bir zamana bağlı olmaksızın ihrama girip Kabe'yi tavaf edip Safa ile Merve arasında sa'y yaptıktan sonra tıraş olup ihramdan çıkmak suretiyle yerine getirilen bir ibadettir. Hac ibadetinden farkı, bir zamanla sınırlı olmaması, Arafat ve Müzdelife vakfesi ile kurban kesme ve şeytan taşlama görevlerinin bulunmamasıdır. Bu bakımdan hacca, "Hacc-ı Ekber" yani büyük hac, umreye de "Hacc-ı Asgar" yani küçük hac denir" diye konuştu.

Hac ve umre ibadetinin büyük fedakarlık istediğine de dikkat çeken Türkmenoğlu, bu ziyaretin maksadının ibadet olduğunun akıllardan çıkarmamak gerektiğini söyledi.

Umre kafilesine rehberlik yapacak olan Bağalanı Cami İmam Hatibi Bülent Güneş ise geçen yıl umreye Kumkuyu'dan 30 kişinin katıldığını bu yıl ise bu sayının 45'e ulaştığını belirterek, "Diyanet İşleri Başkanlığımızın, müftülüğümüzün destekleriyle gerçekleştirilen umre ziyaretlerinden vatandaşlarımız çok memnun kalıyor. Dolayısıyla bu yıl Kumkuyu'dan 15'i erkek, 30 'u kadın 45 kişiyle kutsal yolculuğa çıkacağız. Allah şimdiden ibadetlerimizi kabul etsin" diye konuştu.

Programa katılan vatandaşlara yemek ikramında da bulunulurken, vatandaşlar umrecilerle helalleşti. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Erdemli'de Umreye Gidenler Uğurlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement