Erdemli'de Üniversiteli Öğrencilerden Ebru Sergisi - Son Dakika
Yerel

Erdemli'de Üniversiteli Öğrencilerden Ebru Sergisi

Erdemli Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu'nun "Gençlik Haftası Etkinlikleri" kapsamında açtığı ebru kursuna katılan üniversite öğrencilerinin eserleri sergilendi.

22.05.2014 15:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erdemli Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu'nun "Gençlik Haftası Etkinlikleri" kapsamında açtığı ebru kursuna katılan üniversite öğrencilerinin eserleri sergilendi.

Erdemli Kaymakamı Osman Taştan, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Erdemli Kız Yurdu'ndaki serginin açılışında yaptığı konuşmada, her yerde bu tür kursların açıldığını ancak üniversiteli kızların kaldığı yurtta böyle bir etkinliğin düzenlenmesinin anlamlı olduğunu söyledi.

Türkiye'de sanatın değerinin arttığı bir dönemden geçildiğine dikkati çeken Taştan, "Sanat insanın ruh dünyasını yansıtır. Ayrıca işine güzellik katar. İnsanı yaparken de bakarken de dinlendirir" diye konuştu.

Önceleri bilginin belli merkezlerde öğretildiğini ve o bilgiye sahip ülkelerin avantajlı olduğunu ifade eden Taştan, şunları kaydetti:

"Bilgi artık herkesin ulaşabileceği bir duruma geldi. Artık başka şeylere ihtiyaç duyulmaya başlandı. O da insanların yaratıcılık ve hayal gücüdür. Bu ise ancak sanatla mümkün olacak bir şey. Bu iş, dünyanın başka bir ucunda da olsa kendi ruh dünyanızdan renkler taşımak zorunda. Hangi iş hangi meslekle uğraşırsak uğraşalım bir şekilde sanatla yani insanın ruh incelikleriyle ilgilenen bir alanla da uğraşalım. Bu mutlaka bizim kendi işimize de bir güzellik olarak yansıyacaktır'."

Yurt müdürü Pınar İnan da yurtta kalan kız öğrencilere isteğe bağlı İngilizce, Kuran-ı Kerim ve ebru kurslarının verildiğini söyledi.

Sergi, 25 Mayıs Pazar gününe kadar ziyarete açık kalacak. - Mersin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Erdemli'de Üniversiteli Öğrencilerden Ebru Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement