Erdemli'de Üzüm Şenliği - Son Dakika
Yerel

Erdemli'de Üzüm Şenliği

Erdemli\'de Üzüm Şenliği

Erdemli Belediyesi tarafından "1. Üzüm Şenliği" düzenlendi.

29.09.2014 13:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erdemli Belediyesi tarafından "1. Üzüm Şenliği" düzenlendi.

Erdemli Kaymakamı Osman Taştan, ilçeye bağlı Üzümlü Mahallesi futbol sahasında düzenlenen şenlikte, kendisinin de bir çiftçi çocuğu olduğunu belirterek, çiftçilerin en helal yoldan kazanç sağladığını söyledi.

Ülkenin birçok bölgesinde üzüm hasadı yapıldığını hatırlatan Taştan, şunları kaydetti:

"Ancak Üzümlü Mahallesi'nde hasada yeni başlanıyor. Geçen yıl bu köy ve çevresinde büyük dolu afeti yaşanmış bu nedenle de köylülerimiz üzüm hasat edememişti. Bu yıl ise bağlarda çok güzel ürün olduğunu gördük. İnşallah fiyatı da iyi gider insanlarımız kazanç sahibi olur. Köylümüz kazanırsa ülkemiz kazanır. Bir günlüğüne de olsa çiftçilerimiz şenliği hak ediyor. Çünkü bu sayede ürünleri de pazar bulacak."

Taştan, yöresel olarak "Tilki kuyruğu" ya da "Gök üzüm" adı verilen üzüm çeşidinin, Erdemli Alata Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu Müdürlüğü işbirliğiyle verimi ve dayanıklılığı konusunda bilimsel çalışmayla testler yapılacağını aktardı.

Bunun çiftçiler için de yararlı olacağına dikkati çeken Taştan, "Temennimiz üreticilerimizin alın terinin bol verim ve kazanca dönüşmesidir" dedi.

Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu da şenliği düzenlemelerindeki amacın sadece eğlenmek değil ilçede yetişen üzümün tüm ülkeye duyurulması ve kazanca dönüştürülmesi olduğunu belirtti.

Konuşmaların ardından üzüm, sebze ve meyve yarışmasında dereceye girenlere ödüller verilirken sanatçılardan Ankaralı Ayşe Dinçer ile yerel sanatçı Aybüke Aybek şenlikte sahne aldı.

Şenliğe katılanlara ve sanatçılara üzüm ikram edildi. - Mersin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Erdemli'de Üzüm Şenliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement