Erdemli - Nesli Tükenmekte Olan Balaban Kuşu Açlıktan Bitkin Halde Bulundu - Son Dakika
Güncel

Erdemli - Nesli Tükenmekte Olan Balaban Kuşu Açlıktan Bitkin Halde Bulundu

Erdemli - Nesli Tükenmekte Olan Balaban Kuşu Açlıktan Bitkin Halde Bulundu

Nesli tükenmekte olan Balaban kuşu açlıktan bitkin halde bulunduMERSİN'in Erdemli İlçesi'nde, dünyada nesli tükenmekte olan hayvanlar arasında yer alan Balaban kuşu açlık ve yorgunluktan bitkin düşmüş halde bulundu.

12.01.2017 14:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nesli tükenmekte olan Balaban kuşu açlıktan bitkin halde bulundu

MERSİN'in Erdemli İlçesi'nde, dünyada nesli tükenmekte olan hayvanlar arasında yer alan Balaban kuşu açlık ve yorgunluktan bitkin düşmüş halde bulundu.

Erdemli Belediyesi'nde çalışan çevre mühendisi Hasan Emre Aslan ve temizlik görevlisi Ömer Gevikler tarafından, Limonlu Mahallesi'nde yol kenarında bulunan Balaban kuşu Çevre ve Doğa Koruma ekiplerine teslim edildi. Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliği görevlisi Muharrem Keskin, kuş türünün dünyada nesli tükenmekte olduğunu kaydederek, "Balaban, Türkiye'de az sayıda bulunan göçmen kuşlar arasında yer alıyor. Bu kuşlar Sibirya'dan gelirken Türkiye üzerinden geçiyorlar. Büyük ihtimalle kuşumuz yorgunluktan ve açlıktan halsiz düşmüş ve ölmek üzere iken bulunmuş. Kuşun gerekli tedavisinin yapılmasının ardından doğaya yeniden bırakılacak"dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erdemli - Nesli Tükenmekte Olan Balaban Kuşu Açlıktan Bitkin Halde Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement